От х:

Днес в x:

Мъри бесен: Съветник в Хасково си прави пиар с моето име

    Един от най-успешните български футболисти и треньори Станимир Стоилов, който бе предложен за почетен гражданин на Хасково, не е бил уведомен от вносителя за тази номинация. Това съобщил самият той по телефона на кмета Добри Беливанов, минути преди Общинският съвет да гласува предложението за удостояване с почетното звание.

    Докладната бе внесена от общинския съветник от коалицията на бившия кмет – Георги Пеев. Той се мотивира с предстоящия през 2017 година 50-годишен юбилей на Мъри Стоилов.

    Самият Стоилов обаче се обадил от Казахстан, където е треньор в момента, за да заяви, че никой не е разговарял с него за това и той е против. Това съобщи от трибуната на ОбС Антон Иванов от ГЕРБ. Той заяви, че приветства предложението за Мъри, но е редно все пак номинираният за тази чест да бъде попитан предварително.

    Пеев пък обясни от трибуната, че регионалният шеф на БФС за Хасково го уверил, че е разговарял с Мъри за номинацията. Пеев добави, че не вярва нито на Антон Иванов, нито на кмета, нито пък на съветниците от комисията по спорт.

    Добри Беливанов извади телефона си и покани Пеев да види входящото обаждане от Мъри Стоилов. Пеев обаче напусна залата.

    Потърсен по телефона след сесията, Станимир Стоилов заяви: “Смятам,че е редно когато някой ме предлага за почетен гражданин, първо да разговаря с мен. Аз бях дочул нещо от приятели и бях чел в пресата, но никой официално не се свърза с мен. Тази сутрин аз се обадих на кмета на Хасково и му заявих, че не желая да бъда обявяван за почетен гражданин. Не искам някой да си прави евтин пиар с моето име”.

    Разговора с Мъри Стоилов можете да чуете по новините на еTV тази вечер от 19.30 часа.

    При гласуването 25 от съветниците гласуваха “въздържал се”, 11 бяха “за”, нямаше нито един “против”. Гласовете “за” обаче не бяха достатъчни и предложението не бе прието.

    За разлика от тази номинация, общинските съветници обявиха посмъртно патрона на Тракийското дружество Георги Сапунаров за почетен гражданин на Хасково. Тази година се навършват 102 години от рождението му. Преди 2 години за 100-годишнитата също бе предложено удостояването на Георги Сапунаров за почетен гражданин, но тогавашното мнозинство го отхвърли.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини