От х:

Днес в x:

Болярово обсаден от полиция заради сигнал за бита и ограбена старица

    Плътно полицейско присъствие насити днес хасковския квартал Болярово заради сигнал за бита и ограбена старица. Сигналът за грабежа е бил подаден тази сутрин в 9 часа.

    Нападнатата е 73-годишната Тодорка Македова, която живее в порутена къща, приличаща повече на свърталище на клошари, в покрайнините на Болярово. Възрастната жена е с психически проблеми, поставена е под пълно запрещение, а противоречивите й показания объркват криминалистите, които все още не са наясно дали наистина става дума за грабеж или всичко е плод на болното въображение на жената.

    Дорка, както я наричат в квартала, назовала по име двамата нападатели и заявила, че след като я пребили, са й задигнали мизерната пенсия, получена дни преди това. Нападението станало снощи, а след грабежа тя потърсила съседи да се обадят в полицията. Тази сутрин обаче съседите отрекли тя да ги е търсила снощи. Двамата посочени за нападатели пък били до 2 часа след полунощ в заведение, а камерите запечатали това.

    Тази сутрин, след като все пак е бил подаден сигнал в полицията, Тодорка е била прегледана в Спешното, където констатирали наранявания по главата, но те не били толкова тежки, че да се налага хоспитализация. Била е освидетелствана и от съдебния лекар.

    Според кметския наместник на Болярово Митко Митев възрастната жена няколко пъти е била настанявана в социално заведение, но бягала оттам. Живеела със сина си, който също имал психически проблеми и към момента се намира в Психодиспансера в квартала. Съпругът й пък работел като пастир при местен фермер. Според кметския наместник жената получава минимална пенсия и грабежът, ако е имало в действителност такъв, е бил заради стотина лева.

    От пресцентъра на МВР Хасково потвърдиха, че разследват случая, но все още нямат становище дали наистина става дума за реален или за въображаем грабеж.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини