От х:

Днес в x:

Напразнуван китарист показа, че музикант къща не пази

    Напразнуван китарист допълни народната мъдрост, че „музикант къща не храни”, като показа и че музикант къща не пази. Бившият басист Васил Костадинов успя да изпепели днес апартамента си на бул. България 186, след като с напразнувания си акъл решил да напалва печката си с автомобилни гуми. Резултатът от експеримента станал видим за съседи и минувачи в 16.30 часа. Тогава от прозорците на жилището на 4-я етаж лумнал грандиозен огън,  който, както се оказа, бил обхванал всички стаи. Васил от доста време живеел сам, и както става с едно чисто мъжко обиталище, то се зарило с боклуци, вехтории и парцали. Те се оказали перфектна хранителна среда за пламъка който за нула време „захапал” целия апартамент, че и покривната конструкция на 4-етажния блок.  Дошлите два екипа огнеборци решили да спасят сградата и ударили пламъците с шланговете. Това задавило пожара, но пък тоновете вода пропаднали надолу и наводнили тотално съседите от третия етаж.

    Бесните хора издумаха доста благословии по адрес на „тоя непрокопсаник”, който правел само золуми. Миналата година ги наводнил, тази година се запалил и заради това, пак се наводнили. Въобще съседското тяло от блокчето между УНСС и ст. Младост бе доста настръхнало срещу Васил, а причината придоби яснота при внезапното появяване на самия музикант. Бил в полицията да дава обяснения и се прибрал час след потушаването на пожара. Дори и тогава изглеждаше обилно напразнуван, нещо, което и се подушваше от доста голяма дистанция. Видимо Костадинов не бе засегнат от пламъците, но и не даде смислено обяснение как точно е предизвикал пожара. На принципа, че пияния и лудия и Господ ги пази, се отървал дори без да се опърли. Не че Васил си спомняше как. Губили му се всякакви подробности преди и по време на пожара.  За сметка на това съседите обясняваха щедро.

    Оказа се че Васко Червения, както е известен китариста в музикантските среди, всъщност е бил доста читав музикант, чиято работа се ценяла от съсловието. Бил и състоятелен човек – с жена си, медсестра, били на гурбет в Либия. Синът му бил също заможен човек, много с акъла си и със свой път в живота. Преди няколко години обаче Васил се разкарал и от двамата по неизвестни причини. Оттогава бил безработен и живеел сам. И често празнувал, също сам. Поне за комшийското тяло, това е главната причина не само за днешната щета, а и за цялостната беля в която се превърнал живота на Червения.

    Р.Филев

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини