От х:

Днес в x:

Глобяват Хасково заради обществените поръчки за сметището

Финансови корекции във връзка с проведените обществени поръчки за изграждането на сметището край с. Гарваново търпи община Хасково. Кметът на Хасково Добри Беливанов съобщи, че все още не могат да бъдат дадени повече подробности, тъй като заместникът му Евгени Консулов е натоварен със задачата да прави проверка, но посочи, че „цифрата не е чак толкова сериозна“.

Консулов уточни, че финансовите корекции са своеобразна парична санкция, тъй като на практика общината вече е разплатила на изпълнителите дължимото, а след като има констатирани нарушения, няма да получи в пълния размер платените средства.

„Все още проверяваме всичко по този въпрос и в най-скоро време ще излезем с обобщение и точни данни и цифри“, обеща Консулов. Проектът за сметището бе финансиран от Оперативна програма "Околна среда". Общата стойност на инфрастрактурния проект е 28.4 млн. лв., от които 26.9 млн. са безвъзмездна финансова помощ от Програмата.

Междувременно стана ясно, че Сметната палата влиза за проверка в Общината. Инспекцията е поискана с писмо през миналата седмица от кмета Беливанов за период от 4 години, тъй като за предишните има направени ревизии. „Това е нормално, всеки новопостъпил ръководител да поиска периодът преди него да бъда инспектиран, за да знае на какво стъпва и какво предстои. Поискал съм инспекция за цялостното финансово състояние - по всички въпроси“, посочи Добри Беливанов. Той уточни още, че ще има и вътрешен финансов одит.

М. Манолова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини