От х:

Днес в x:

Юбилейното турне на Нешка Робева с Ибряма минава през Хасково

    От 18 ноември стартира дългоочакваното турне на трупата на Нешка Робева и приятели. С него трупата обелязва 15 годишния си юбилей. Хасково е един от единайсетте града, в които ще бъде видян създадения за турнето концерт–спектакъл. В него се включват „Руска Рома” и Ибряма. 

    Оркестърът на Ибряма се появява на сцената, изпълнявайки фолклорна мелодия, която е ключова за фабулата на спектакъла. На „Руска Рома” Робева е възложила да създадат специална хореография и костюми за турнето. Вдъхновяващите танци са от различни националности.

    Група „Грамофон” и Деси Добрева ще участват във финалния спектакъл, който е в зала 1 на НДК на 1 декември.

    Юбилейното турне ще се състои през месец ноември в спортните зали на:
    Русе - 18.11.
    Севлиево - 19.11.,
    Велико Търново - 21.11.
    Варна - 22.11.
    Бургас - 23.11.
    Ямбол - 24.11.
    Хасково - 25.11.
    Пловдив - 26.11.
    Свиленград - 27.11.
    Благоевград - 29.11.
    Заключителният концерт е в София на 1 декември в НДК.

    Билетите за спектаклите вече са в продажба в мрежата на Ивентим. Организатори на турнето са „Жокер Медиа” и „Нешънъл Арт”.

    Водената от Нешка Робева трупа придоби изключителна популярност през последните 15 години. От дебютния спектакъл на 12 декември 2000 г. в зала 1 на НДК в София до днес трупата покорява родните сцени, но печели и чуждестранни зрители. През 2002 година спектакълът „Два свята" кара не малко зрители да аплодират трупата на престижния фестивал в Белгия – „Европалия", а изявата там предизвиква интерес у белгийски и френски продуценти. „Два свята" и първото българско представление, играно някога в Бродуей,

    За тези 15 години трупата на Нешка Робева е излизала на сцената над 400 пъти. Зрители на спектаклите са станали половин милион души от 20 страни на 3 континента.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини