От х:

Днес в x:

„Каменица“ се мести в Хасково

Пивоварната „Каменица“ мести основното си производство от Пловдив в Хасково. Заводът под тепетата прекратява дейността си от днес. На мястото на сега съществуващия терен от началото на следващата година започва изграждането на съвременна пивоварна, и комплекс с Музей на бирата, открита сцена, фен магазин, ресторанти, за около 2 млн. лева. Това съобщи генералният директор на Марко Ниавро.

От общо заетите в Пловдив 189 служители, фирмата ще съкрати 58, заети в сферата на производството и логистика. На други 16 ще бъде предложено преназначение в пивоварната на компанията в град Хасково, а  33-ма  служителите ще могат да работят с временни назначения по проект в пивоварната до пълното преустановяване на производствените дейности.

Така предстоящите промени ще засегнат общо 107 служители, а в Пловдив ще останат на работа заети общо 82 служители на завода от отдели търговски, финансов, човешки ресурси.

Пивоварната се мести в Хасково основно заради неудобнота място за логистика и производство, на което се намира в момента в Пловдив. При отварянето на завода преди близо век и половина теренът е бил извън града, но в в момента попада в една от най-оживените зони.

В Хасковската си база пивоварна „Астика Акционерното дружество направи капиталови вложения по проекти за около 30 млн.евро през последната година.Близо 6 милиона евро са инвестициите само в логистичната база на бирения производител в Хасково, която след направените разширения сега е с обща площ около 20 000 кв. метра.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини