От х:

Днес в x:

Пиян с фиат отнесе ограда, връхлетя в двора и затвори входа на къщата

    Пиян шофьор отнесе ограда на улица Свети Георги №11 в Хасково снощи около 11,40 часа и влетя в двора. „Чух нещо подобно на взрив, помислих, че е атентат. Но като излязох видях, че кола се е врязала в къщата на съседа“, разказва комшийка. Колата се е движила с висока скорост по улицата по посока центъра, казват съседи, които са и очевидци на екшъна. Шофьорът на Фиата Георги Н. от Хасково, заедно със свой неизвестен авер, преминава с висока скорост през уличката, вероятно почерпен в кръчма, която се намира наблизо, казват съседите. „100% беше пиян, трезвен човек не може така да изпусне колата си!“, твърди очевидец. На 20 метра преди къщата фиатът одраскал паркиран мерцедес и счупил страничното му огледало. Вероятно паникьосан от удара, шофьорът свил надясно, отнесъл няколко колчета по тротоара и се врязал в оградата на къщата на № 11. Тротоарът още носи следите долната част на колата, убеди се репортер.

    Колата е отнесла половината ограда, но поради високата скорост не спряла дотам. Блъснала се в чешмата със солидно корито в средата на двора. От този удар фиатът променя посоката си и се удря странично в къщата, като запушва входа за приземния етаж. „Водачът беше в тежко състояние, не можеше да излезе от колата, а спътникът му драсна в неизвестна посока“, разказват очевидци на среднощния екшън.

    Комшиите веднага се обадили в МВР и на място пристигнали екипи на полицията и Бърза помощ. Злополучният шофоьор е откаран от линейка в болницата.

    Къщата е собственост на Иван Славчев, който живее сам на приземния етаж. По време на екшъна той не е бил у дома си. Работи като нощен пазач и по това време бил дежурен. „Не мога да вляза в дома си! Колата е затворила входа на етажа, където живея. Чакам съответните служби да изнесат автомобила и да опишат щетите. Просто нямам думи, не ми е минавало и в най-черните мисли, че може да се случи такава беля!, каза пострадалият собственик.

    Спас Тилев

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини