От х:

Днес в x:

Александър Добрев: Общината фалшифицира документи с моето име

    Общината е фалшифицирала документи с моето име. В това заявление за издаване на разрешение за строеж почеркът не е мой, подписът не е моят, на всичко отгоре и адресът не е моят – писали са бул. “Илинден” 70, докато верният адрес е “Илинден” 77.”

    Това заяви за Haskovo.net бащата на бившия икономически министър Делян Добрев – Александър Добрев. Документите, за които става дума, бяха показани днес на нарочна пресконференция в общината (на която Haskovo.net и eTV не бяха поканени) от главния архитект Кремена Цонева. Брифингът пък бе по повод изявление на Ал. Добрев по БНТ вчера, в което той каза, че заради изнудване за дарения е чакал две години за разрешение за строеж за фамилната къща в Хасково.

    Кремена Цонева показа документи, според които заявлението за издаване на разрешение за строеж било подадено на 5 септември 2003 година и още същия ден – 5. 09. е издадено разрешение за строеж. “Сами преценете за какво забавяне става дума, след като разрешителното е издадено в същия ден”, заяви Цонева и допълни, че не знае за никакви полицейски и прокурорски проверки по случая.

    “Този документ е фалшифициран”, категоричен бе Добрев. Той допълни, че има преписка в полицията за двегодишното забавяне на разрешителното.

    По повод факта, че фамилната къща и до днес няма издаден така нареченият акт 16 – удостоверение за регистрация, Кремена Цонева заяви, че режимът е регистрационен и за да се издаде такова удостоверение, е необходимо заявление. А такова нямало подадено и до днес.

    “Как да има, като не ни приемат документите”, контрира Александър Добрев. “Аз не мога сам да си издам акт 16”.

    На днешната пресконференция в общината присъства и шефката на Общинската данъчна дирекция Павлина Стоянова. Тя обясни, че миналата година са правили проверки в квартала и са издали констативен акт, че къщата, както и други имоти на семейството, не са били декларирани. Затова им начислили данъци за петгодишен период за всичките, а общата сума възлизала на около 14 000 лева. Сумата обаче била платена малко след проверката.

    “Най-страшното е, че хората в Хасково сякаш свикнаха с изнудването”, коментира ситуацията Александър Добрев. “Наскоро говорих с местен бизнесмен, който каза: Ние сме съгласни да даваме, но никой не ни казва колко. Даваме, даваме, а работата не е свършена. Ами да направят една тарифа и да е ясно – за вила толкова, за блок толкова, за кооперация толкова”.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини