От х:

Днес в x:

Магазин за играчки разплака дете за ЧРД

    Магазин за детски играчки „Дъга” в Хасково продава негодна за употреба стока, сигнализира нашият читател Кристиян Якимов.

    На 17 октомври, събота, Кристиян купил от магазина електрическа едноместна детска количка /имитация на BMW X6/ с акумулатор, за която броил 420 лева. Това е подарък на сина му Микаел за първия му рожден ден, който предстоял на 18 октомври. Той взел детското возило с почти незаредени батерии. Продавачите го посъветвали да ги зареди у дома си, тъй като това отнемало 12 часа. След зареждането обаче детското БМВ работило не повече от десет минути и изключило напълно. А нормата за тези модели е около три часа работа.

    „Навръх рождения си ден синът ми остана без подарък! А вече го беше видял, не можехме да го отделим от колата”, казва бащата. Същия ден Кристиян връща стоката в магазина. Иска да я сменят или да върнат парите, за да купи подобна от друг магазин и да успокои разплаканото дете, което си искало подаръка. Не получава задоволителен отговор. Управителката на магазина не споменала конкретни срокове за ремонт или подмяна на акумулаторите. Отказала да върне и парите с мотива, че стоката е вече закупена и подлежи само на гаранционно обслужване.

    Якимов разговаря и с управителката на „Денс 91”, чиято собственост е веригата магазини „Дъга”, но и от там не получава конкретен отговор. „В чисто човешки разговор с управителката я помолих да ми подменят количката или да ми върнат заплатената сума, тъй като детето си иска количката и реве. Тя каза, че не може да я смени с друга или да върне парите, тъй като е използвана. А не бяха минали и 24 часа от покупката.

    Обясни ми, че количката трябва да бъде изпратена в София, там да се ремонтира и не се знаело кога ще бъде върната. Никаква яснота! Броил съм доста голяма сума, а нямам нищо насреща, само мъгляви обещания. И както често става у нас - парите са за продавача, а ядовете за клиентите!”, горчиво разказва Кристиян. Според него той е измамен, тъй като не е получил възможност да пробва предварително количката и вероятно продавачите са знаели за дефекта. „Мини автомобилът нямаше опаковка и инструкция за употреба на български език. Единственият документ за гаранция, който получих, беше касовата бележка”, оплака се Якимов.

    При посещението на репортер на Haskovo.net в магазин „Дъга” се оказа, че управителката отсъства. Екипът от продавачи потвърдиха за рекламираната количка и казаха, че няма проблеми с гаранционното обслужване. От този модел коли били продадени повече от 30 броя и досега нямало рекламации. Казаха също, че въпросното возило е изпробвано в магазина.

    „Количката, закупена на 17 октомври, е вероятно с повреден акумулатор. Но според договора, подписан с дистрибуторите от „Мони” ООД, нямаме право да извършваме замяна или да връщаме пари. Това право си остава на тях. Количката от даден модел се сменя с нова само ако не може да се отстрани повредата в гаранционния срок. Замяната с друг модел или възстановяване на парите на клиентите става само в случаите, когато я няма в наличност. Запознати сме със случая на господин Якимов и сме го уведомили, че всяка събота получаваме пратки от дистрибутора на закупената от него детска кола. Същия ден се предават и приемат стоките, подлежащи на гаранционен ремонт. Така че следващата събота, на 31 октомври, ще имаме резултат за въпросната количка”, казаха от магазина.

    Спас Тилев

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини