От х:

Днес в x:

Михаил Лисков тръгва към нов мандат с мащабна програма и много идеи

    Кандидатът за кмет на Харманли, издигнат от БСП – Михаил Лисков, тръгва към нов мандат с мащабна програма и амбиции. Това стана ясно от пресконференция в партийния клуб в петък.

    “Разчитаме много на обстоятелството, че този мандат съвпада с началото на следващия програмен период на ЕС. Затова се преместихме от ОП Регионално развитие към селските райони, с надеждата, че ще усвоим повече средства за облагородяване на цялата община”, заяви Лисков.

    Сред основните приоритети на досегашния градоначалник в следващия мандат са младежите и младите семейства, детските градини и училищата, спортните и детските площадки. “Имаме и готови проекти, някои от тях дори в момента се изпълняват, и много нови идеи, които тепърва да реализираме”, заяви Михаил Лисков и даде пример със сградата на “Тютюнева промишленост”, закупена от общината за блок за млади семейства. “Тази политика ще продължи”, каетгоричен е Лисков.

    Основна грижа в новия мандат ще е осигуряване на сигурността на гражданите на общината. “Започнахме проект за превенция на пожарите, но сме амбицирани той да прерасне в мащабен проект за осигуряване на наблюдение в цялата община”, допълни Михиал Лисков. “Така ще работим за намаляване на битовата престъпност, както и за контрол на движението на хора и автомобили. Съвместно с държавните органи трябва да спрем гонките по пътищата и да гарантираме сигурност и спокойствие на гражданите”.

    “Не предвиждаме увеличаване на местните данъци и такси. Въпреки, че сме подготвили мащабна програма, в нея сме посочили източниците на финансиране Те няма да са от увеличени налози, нито пък от продажба на собственост. Не предвиждаме продажба на общински имоти, напротив, ще купуваме”, заяви кандидатът за нов мандат.

    Лисков е уверен, че с добра политика това може да се постигне и даде примери: “Администрацията в Харманли мина на отопление с пелети и разходите от 50 000 лева паднаха на 18 000 лв. Ако успеем да направим същото с детските градини, можем да очакваме разходите за отопление да спаднат от сегашните 450 000 на 100 – 150 хиляди лева”, обясни той. “Гората си е наша, всичко е въпрос на организация и смяна на отоплителните системи”.

    Амбициите на Михаил Лисков са големи и в областта на културата. Да се реновира паметника на Гергана и цялата местност и там да се провежда Националният културен празник “Изворът на Белоногата”, е една от идеите.

    “Успяхме да открием “Музей на българката”, една отдавнашна моя идея”, споделя Лисков. “Искаме обаче да намерим отделна сграда, за да има собствена атмосфера”, допълва той.

    Според кандидата за общински съветник с дългогодишен съветнически стаж д-р Пламен Делчев, общината винаги е отделяла средства и грижи за общинската болница. “Заедно със свиленградската нашата е може би най-добре финансово в областта. В кадрово отношение също. Във всеки бюджет предвиждаме суми за ремонти и апаратура. От две години общината отделя средства и за семейства с репродуктивни проблеми. Миналата година отделихме 10 000 лева, тази са 20 000 лв. И занапред ще предвиждаме суми за това според възможностите си”, заяви д-р Делчев.

    “Това е нашата програма, това ще правим в следващия мандат, ако хората ни гласуват доверие”, обобщи Михаил Лисков.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини