От х:

Днес в x:

Даниела Коджаманова:Да бъдем повече граждани!

    Трябва да бъдем повече граждани!Да бъдем активни в отстояването на интересите на обществото и коректив на властта.Да помним,че наблюдаваме управляващите под лупа.Това заяви при среща с симпатизанти кандидатът за кмет на община Кърджали Даниела Коджаманова.Тя е убедена,че алтернатива на сегашното управление има.Коджаманова сподели,че от 1990 г.нее пропускала избори ,но все е била зад кадър. За първи път влиза в пряка надпревара.Направих равносметка. Трябва не само по време на предизборни кампании да бъдем активни граждани.Непрекъснато трябва да отстояваме политическите си позиции,каза още Коджаманова. Тя сподели,че е приела поканата на АБВ да се кандидатира за кмет, водена от идеята, че партията възражда лявото в българския политически живот. Освен това изпълнява завета на прадядо си.На времето той споделил на децата си: нямам пари да ви дам, но имам пари да ви изуча.Като завършите върнете се и работете за Кърджали. Тук съм за да работя за Кърджали,категорична бе Коджаманова. Според нея Кърджали е мястото за мечтите на нашите деца.

    Кандидатката на АБВ за кмет предостави на присъстващите своята предизборна програма с конкретни мерки за подобряване на дейността на общинска администрация и бизнессредата. Тя формулира четири основни приоритета: Администрация работеща с гражданите,ефективна администрация, кмет партниращ си с бизнеса за привличане на инвестиции и превръщане на Кърджали в желана туристическа дестинация. Всички стъпки в програмата са разположени в обозрими срокове, посочи Коджаманова.

    На срещата присъства и президентът и лидер на АБВ Георги Първанов. Той подчерта, че с Даниела Коджаманова са състуденти и приятели. Тук обаче съм като гарант,за това че Даниела ще изпълни ангажиментите си. Тя е честен,всеотдаен и толерантен човек,отбеляза Георги Първанов.Президентът подчерта че партията му издига жени за кметове в Кърджали и Кирково защото уважава жените и смята, че те ще бъдат решаващ фактор от тук нататък.

    Той заяви,че Кърджали винаги е бил негова кауза,включително и от времето когато е бил народен представител от този избирателен район.Преди да стане любима туристическа дестинация Кърджали трябва да се развива като духовен център.Даниела е човек на духовността ,на културата,посочи президентът.Той подкрепи Коджаманова за идеите и за ефективна администрация,но посочи,че тя трябва да е чувствителна за проблемите на гражданите.Даде пример за човек от Ямболско ,на който като държавен глава опростил неголям дълг.Човекът го срещнал наскоро и му казал,че е много благодарен на президента и неговата администрация не толкова за опростените пари,колкото за човешкото отношение.Наскоро пак му се наложило да ходи в президентството и от там буквално го натирили.

    Първанов предложи да консултира  като съветник бъдещият кмет и листа съветници.Той препоръча бизнесът да се интегрира в общината,да не се разчита само на европроекти и държавния бюджет.

    Първанов призова членовете и симпатизантите на АБВ да влязат с настроение и самочувствие в  предизборната надпревара.Той обеща,че партията му ще бъде голямата изненада на тези избори.Той очаква десетки кметове на общини и стотици общински съветници.Вече сме не само политически проект,а сериозна партия,категоричен бе Георги Първанов.

    Областният лидер на АБВ Ангел Коджаманов представи листата за съветници в Община Кърджали.Той намери символика в номера в интегралната бюлетина.Той е шестица.Толкова е съставът на един волейболен тим,а лидерът на партията обича волейбола и е голям фен на националите.Ние сме орисани да победим,каза Коджаманов.В листата са включени освен Даниела Коджаманова още Кирчо Павлов,Валентина Бъчварова,Танер Сали,Стефан Ангелов,Делчо Петков.

    Областният лидер очерта важността в работата на общинския съвет.Доминирането на една политическа партия прави кмета ленив.Очаквам този монопол да свърши и да дойде време на диалога.АБВ ще бъде конструктивен фактор в бъдещия общински съвет,категорично заяви Коджаманов.

    Граждани поставиха парливи въпроси за безработицата,разпределянето на общински средства за спорта,социални проблеми.

    Ще направим приемна на министър Ивайло Калфин и ще инициираме дискусия със институциите по тези проблеми,гарантира президента Първанов.

    Георги Кулов

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини