От х:

Днес в x:

Дебатът за Хасково: Ожесточени словесни престрелки рано сутрин

    Предизборният дебат по bTV събра тази сутрин пред общината привърженици на кандидатите за кметския стол, като видимо преобладаваха симпатизантите на досегашния кмет Георги Иванов. Почти цялата листа на неговата коалиция бе струпана пред камерите, отстрани имаше и група на протестиращите срещу високите такси в градините майки.

    В паузите между прякото излъчване се разгоряха остри престрелки и взаимни нападки.

    В студиото на bTV се явиха Георги Иванов, кандидатът на БСП Божидар Драганов, на НФСБ Кръстьо Кръстев, на ДПС Мюмюн Мюмюн, на Атака Желю Желев. Кандидатът на ГЕРБ Добри Беливанов не се появи, но още вчера щабът му разпространи становище защо отказва да влезе в дебат с досегашния кмет.

    Телевизията не спести нищо на кандидата за пети мандат Георги Иванов, като показа собственото си разследване отпреди няколко месеца за кметския хотел, палатът на язовир Клокотница, “златната нива” край пътя за Узунджово, при чиято препродажба кметската съпруга спечели милион и 320 хиляди лева за 28 дни. Не му бе спестена и култувата реплика на 8 септември пред хилядна публика на площадка “Спартак” - “Тези, които викат “Уууу” ще пасат кравите в центъра”.

    Георги Иванов се защити с думите, че досега не е бил осъден за нищо, въпреки многобройните разследвания срещу него.

    На въпроси от публиката в Хасково за лошата храна в детските градини той отговори, че менюто било съобразено с изискванията за здравословно хранене. А за високите местни данъци и такси отговори, че Хасково наистина е най-скъпият град, но бил и най-хубавият.

    Уместна забележка по повод изявления на реформаторите, че в много градове изборите ще се решат от ДПС, направи техният кандидат за кмет Мюмюн Мюмюн. Той отбеляза, че е парадаксално точно реформаторите, които твърдят, че се борят са промяна на статуквото, да подкрепят кандидат за пети мандат.

    Повечето от кандидатите за кметския пост наблегнаха в посланията си на работата в занемарените квартали на Хасково, както и на селата и вилните зони.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини