От х:

Днес в x:

Хасковлия стана тялото на Ню Йорк

    Наше момче удари в земята американците и тяхната представа за красота и показа как щяха да изглеждат ако нямат проблем със затлъстяването. По данни на самите лекари от САЩ близо 1/3 от нацията им има проблеми с наднормено тегло. И гледки като тази, която им показа Данаил Георгиев, стават все по-редки. Благодарение на изваяното си тяло 21-годишният Даниел спечели третото място на престижния младежки шампионат по Бодибилдинг и Фитнес, който традиционно се провежда в Голямата Ябълка. Визията на младежа му заслужи признанието не само на реномираното съдийско жури, но и на непредубедените зрители, като поне женската им половина му лепна прякора Тялото. И го повиши в ранга на мократа мечта на милиони мъже от близкото минало Ел Макферсън, която десетилетия носеше същата титла.

    Постижението на Даниел е още по-ценно защото това е дебюта на момчето на подобен род състезания, като в спортната му биография досега е отсъствал и професионалния подход към спорта. А този специално отдавна е поприще за професионалисти.

    Екс ученикът на хасковската Гимназия по дървообработване и строителство живее от две години в страната на неограничените възможности. Следва в престижния Барук Колидж в Ню Йорк и естествено оползотворява времето си главно за да тренира най-важния „мускул“ мозъка. На другите обръща внимание помежду другото, но в комбинация с ген и упорити тренировки, постига и тук впечатляващи резултати. Дотолкова, че сериозно го изкушават да промени житейския си път към по-пълното ангажиране с фитнеса и славата на Шварценегер. В САЩ поне, не само вестникарчето може да стане президент, а и културист да стане губернатор на най-богатия американски щат. За разлика от България, където пред културистите стоят огризките от големите състезания и зверските лишения да си осигурят поне достъп до тях. Справка-най-добрия роден билдър Добри Делев от Димитровград.

    Може би заради шансовете отвъд океана Даниел заминава за САЩ само година след началото на следването си в УНСС. Взима изпитите за Барук Колидж от раз, с което реабилитира донякъде много оплюваното родно образование. За разлика от българските дипломи обаче, тази от Барук му гарантира мечтана работа и доходи не само в САЩ, а и навсякъде по света. Но спорта го тегли повече, защото е фамилна черта.

    Любовта към спорта онаследява от баща си Георги Делчев, който е известен треньор по джудо в Хасково. Чичо му пък , Желязко Делчев, е печелил  престижни места на национални шампионати  по културизъм. А дядо му Георги Йовев е първият треньор по вдигане на тежести в града. Даниел е амбициран да продължи техния път, като следващата му стъпка към спортната слава е националния шампионат по Бодибилдинг в Америка идната година.

    Р. Филев

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини