От х:

Днес в x:

Ръждясал билборд самоделка цъфна в Орфей. Станева: Законно е (обновена)

    Билборд – самоделка от ръждясали тръби за строително скеле цъфна тази сутрин в градинката зад бл. 17 в хасковския квартал Орфей. За паянтовото съоръжение се получиха няколко сигнала от читатели на Haskovo.net.

    Ето част от писмото на един от нашите читатели:

    “Предизборната агитация явно оправдава незаконното строителство върху зелени площи в града ни. Не знам доколко съм прав, но мисля, че ако аз искам да опъна една реклама на съответното място като тази, едва ли ще ми бъде разрешено”.

    Друг пък пише: “Точно този, който трябва да следи за законността, си прави каквото си иска. Това съоръжение законно ли е?”

    Репортер на Haskovo.net на място се убеди в истинността на сигналите. Грозните ръждясали тръби наистина са скрепени за агиттабло. За сигурността на конструкцията зад нея са забити две колчета, които вероятно би трябвало да удържат конструкцията при силен вятър.

    От Общинската избирателна комисия казаха за Haskovo.net, че веднага ще проверят сигнала и ще вземат съответните мерки.

    Запитване бе изпратено и до общината с въпрос дали е издадено разрешение за поставянето на грозното ръждясало рекламно съоръжение в зелената площ, ако не – ще бъде ли глобена политическата сила? На билборда самоделка е поставена агитация на кандитата за кмет Георги Иванов. Сега остава да разберем дали изпълняващият длъжността кмет Нели Станева ще го глоби, ако самоделката настина е незаконна.

    Продължение: Малко по-късно от общината обясниха, че за тези конструкции има издадено разрешение от общината. Това заяви изпълняващият длъжността кмет Нели Станева. По думите й разрешение за поставяне на такива конструкции има и за Бадема, Кенана и на други места. Тя не коментира естетическите достойнства на самоделките, но заяви, че са стабилни, дори при силен вятър и няма опасност за хората. 

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини