От х:

Днес в x:

Общината: Стената на ул. “Черешово топче” не е мръднала от 3 г., но ще я оградим

    Опасно надвисналата преградна стена на хасковската улица “Черешово топче” е в същото състояние, в каквото е била през 2012 година. Това са установили специалистите на общината, които бяха изпратени в късния следобед в петък да я огледат след сигнал на Haskovo.net.

    Репортерите бяха повикани на място от живеещите в блока в съседство, които бяха много притеснени от надвисналата бетонна стена, под която играят децата им. Хората бяха опънали и сигнални ленти, за да не се минава през опасното място между блока и стената.

    Ивайло Събев, един от живеещите в блока разказа, че са подали сигнал за опасната стена още през 2012 година, но нямали писмен отговор. Само на една от съседките, присъствала на огледа тогава, експертите от общината казали, че няма да стане.

    Според съседите през последните месеци стената се е наклонила още повече и ситуацията е станала крайно опасна.

    След запитването от Haskovo.net временният кмет Нели Станева спешно изпрати специалисти от общината да я огледат. Те сравнили и снимки от 2012 година и сега. Заключението им било, че стената не е мръднала.

    “Независимо от това Нели Станева нареди на първо време да се направи ограждение, за да се обезопаси мястото”, съобщи пресаташето на общината Бояна Тодорова.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини