От х:

Днес в x:

Шофьор на тролей донесе златен медал в Хасково от маратона „Съединение“

Тролейбусен шофьор донесе в Хасково златен медал от участието си в 40-ото издание на Международния маратон, посветен на Съединението, научи haskovo.net. Величко Димитров се качи на най-високото стъпало на сълбицата на победителите във възрастовата група 49-55 години.

Бегачът на дълги разстояния, който изминава по няколко километра всеки ден, тренира предимно на Кенана.

С помощта на колегите ни от сайта Раrvomai.net успяхме да се сдобием и със снимка на Димитров при награждаването му.

Още един медал от маратонското бягане на 6-ти септември идва в Хасковски регион-той е за Серьожа Кичуков от Димитровград, който беше най-бързият при мъжете на възраст между 55 и 60 години.

В тазгодишния маратон „Съединение“ взеха участие над 140 бегачи.

Отсечката от 24 километра от град Съединение до Пловдив най-бързо измина 23-годишният кениец Пол Куейч с време 1 час 18 минути и 58 секунди.

Освен за победителя обаче, в Пловдив вече втори ден говорят и за участието на друг мъж от хасковско- Васил Николов от Димитровград, който се състезава в последната възрастова категория- над 60 години и беше един от най-възрастните участници. Въпреки, че не спечели медал, димитровградчанинът, който е на почти 70 години, успя да измине цялото трасе и завърши пробега, при това обут не в спортни обувки, а по чехли собствено производство, специално разработени за бягане на дълги разстояния.

М. Манолова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини