От х:

Днес в x:

Близките на прегазеното дете винят шофьора на автобуса, искат да го съдят

Майката на момчето, което почина под колелата на автобус на автогарата в Ямбол, ще съди шофьора. Детето било с роднините си, които чакали автобуса за Хасково.

Според близките му то тръгнало след баща си и излязло на плаца, където било ударено от шофьора, който завивал вдясно. Той не е задържан и ще се върне на работа, казаха от транспортната фирма, където той работи.

Зорка Георгиева чакала детето си 20 години. Загубила го за един миг.

"Много хубаво детенце беше, много е красиво, много съм го гледала. Не съм го пускала от ръцете ми да избяга", разказа през сълзи майката.

Семейството живее близо до Гълъбово. Във фаталния ден бащата и детето били на гости в ямболско село. Чакали автобус да се приберат при майката.

Изпращали ги роднини, които станали свидетели на трагедията. Лелята твърде, че малкият Кольо се откъснал от ръката ѝ и тръгнал след баща си.

"Той отиде бащата до автобуса да качи колелото и детето тръгна след него. Той с голяма скорост влизаше вътре - ни спирачки, нищо", заяви лелята Мария Михайлова.

Управителят на транспортната фирма Ивелин Кръстев твърди, че шофьорът е с голям опит и без нарушения. Самият той бил на място 5 минути след инцидента.

"В крайна сметка се оказа, че детето се е ударило в колата, мъж се е опитал да го дръпне, блъска се в колата, попада под задните гуми на колата - това се установи от криминалистите", коментира Кръстев.

"Той е виновен. Как може да блъсне детето, да го убие, Той е бил изнервен, започнал после да вика", коментира от своя страна майката.

Шофьорът не е задържан, но е поискал няколко дни почивка. Погребението на детето е днес.

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини