От х:

Днес в x:

Хасковлийка устрои касапница за коне на пътя за Въгларово

    52-годишна хасковлийка връхлетя и уби на място 3  коня на няколкостотин метра от Въгларово по пътя откъм Сираково. Ударът е бил толкова брутален, че дори новичкият и здрав миниван Тойота е бил смачкан като консервна кутия, а въпреки сработилия еърбег водачката е получила тежък удар в главата и дълбока прорезна рана. Със сериозно кръвотечение и съмнение за комоцио жената е била откарана в хасковската болница.

    Тежкият сблъсък е станал около 21.30 часа, като причината за него са били внезапно изскочилите на пътя животни, съобщава полицията. Макар да не е отбелязано в бюлетина им, колата вероятно се е движела и с доста висока скорост, понеже две от кобилите са били убити на място, а третият кон е бил изхвърлен встрани от пътя, където малко по-късно издъхнал.

    Днес труповете на животните бяха разчленени и товарени от техния стопанин Анастас Караиванов за храна на кучетата му. Въгларовецът гледал 250 овце във ферма до селото.

    На човека направо му се ревеше. По думите му катастрофата го лишава от неговата работна тяга, която била незаменима през зимата. С конете карал храна на овцете си, пренасял млякото и въобще вършел работа, за която автомобилът му бил безпомощен в силно пресечения терен на въгларовското землище.

    Животните имали и сантиментална стойност за него-младото конче било подарък за съпругата му, която се отнасяла с него като човек. Анастас още не смеел да се обади, за да каже, че любимецът й е бил убит в катастрофа.

    Мъжът не оспорваше че конете наистина били без надзор. Но причината не била в лошо стопанисване от негова страна-същата вечер той ги бил вързал на безопасно място от пътя. Проблемът възникнал заради жребец на негов съселянин със звучния прякор Гуспата. Конят му обикалял свободен и като всеки разгонен мъжкар налитал на женските.

    „Да ви покажа какво дърво са изтръгнали кончетата ми за да избягат. Гонел ги е до пътя и там ги е блъснала колата“, обясняваше стопанинът докато разчистваше трупове и вътрешности от окървавения път.

    Според него, инцидентът е причинен от безхаберието на селските управници, на които много пъти сигнализирал за проблема. „Ако бе пострадал човек? Ставах виновен, без причината да е в мен“ потръпваше при вероятността Анастас. Тепърва щял да мисли какво да прави. Дертът му не бил толкова глобата, колкото дефицитът на работна сила, който се отварял с убийството на кончетата му.

    Версията на катастрофиралата водачка остана неизвестна, понеже днес вече беше изписана от болницата. Въпреки намеците за вина, заради високата и скорост, напълно възможно е 52- годишната Валя да е била изправена пред невъзможна за реакция ситуация. Мястото на сблъсъка е обрасло с шубраци, а конете са излезли от нива, намираща се под нивото на пътя. Най-вероятно мини табунът е изскочил едновременно и внезапно пред бронята на движещия се все пак с извънградска скорост автомобил. Няма данни за алкохол в кръвта на шофьорката.

    Г.Христов

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини