От х:

Днес в x:

Жегата ще спира тирове до края на седмицата

Екстремално високи температури ще спират тировете по републиканската пътна мрежа. За това предупреждават от Агенция пътна инфраструктура, по повод очакваните днес, утре и прочие дни от седмицата на температури  около и над 35 градуса. При тази фурна асфалтът понася сериозни деформации при преминаването на тежкотоварни автомобили, мотивират се от националното Пътно. Затова всяко МПС над 20 тона ще се отбива от пътя в периода 13.00 до 21.00 часа. Автомобилите ще изчакват извън пътното платно, на указаните от длъжностите лица места, без да пречат на останалите участници в движението.

Забраната ще отпадне при прогнозни температури по-ниски от 35 градуса за 10-дневен период, но не по-рано от 01.09.2015. Изключение ще се прави за пътни превозни средства, които извършват превози на опасни товари (ADR), бързоразвалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни, допълват от пътното.

За днес очакваните температури в страната са между 29 и 34 градуса. За Хасково са малко по-ниски, но отново ще гонят 32-33 по Целзий. Времето днес ще бъде слънчево и тихо, информират от хасковската синоптична станция. Сутрешните им замервания са показали че денят е започнал от 13.2 градуса, а към 8 часа вече е 20. Температурния пик ще бъде достигнат около 14 часа. Ще духа слаб вятър от юг. Известно заоблачаване ще настъпи около 18-19 часа, но без вероятност от валежи.

Днешният понеделник ще бъде първият от 7-те поредни дни в които температурите ще флиртуват с 35-те градуса, времето ще бъде слънчево и тихо и няма да вали.

Г.Христов

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини