От х:

Днес в x:

Търсят шеф на ДАИ за 930 лв. заплата

Изпълнителната Агенция „Автомобилна администрация“ обяви конкурс за шефове на областните си звена в 14 региона, сред които и Хасково.

Подборът ще бъде направен по документи и одобряване на финалистите чрез тест и интервю.

Никой от мераклиите за поста обаче не може да мине през ситото, ако не отговаря на минималните изисквания – образование - висше бакалавър и професионален опит – 4 години или ІII младши ранг.

Срокът за подаване на документите е края на работния ден на 3-ти юли.

От обявата за конкурса за шефските длъжности по региони на ИААА става ясно още, че назначените ще работят за основна заплата между 400 и 930 лв., за чиито точен размер определящ ще е опитът в структурата.

Капката, която преля чашата в и без това проядената от корупция и рушветчийство Автомобилната администрация и доведе до тоталната подмяна на ръководния апарат на регионалните звена, бе именно скандалът в Хасковско в началото на този месец. Тогава чрез разпространен видеоматериал, заснет от турски тираджия, се видя как новобранецът в хасковската автоконтролна структура Петър Василев го изнудва на АМ „Марица“ и му иска рушвет в евро.

Скандалът буквално се развилня и за часове Василев беше отстранен, Окръжната прокуратура-Хасково се самосезира и започна разследване, като предварителната проверка е възложена на "Икономическа полиция".

Междувременно обаче изпълняващата длъжността шеф на звеното в Хасково Виолета Стоянова, в чиито управленски умения и практики лъснаха сериозни пропуски, се оправда с нареждания от по-висшите етажи на администрацията.

Това доведе до временното назначение за началник на Николай Милушев от Инспекцията в Бургас. Така местната автоконтролна структура отново се превърна във Виенско колело. За една година това е 7-мия началник в службата.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини