От х:

Днес в x:

Петима от Автомобилната инспекция в Хасково на съд за подкуп

Петима служители от Областен отдел „Автомобилна администрация“ - Хасково са дадени на съд за подкуп. В тази връзка Окръжна прокуратура внесе обвинителен акт срещу Даниел Х. на 37 г., Вихър В. на 45 г., Димитър М. на 27 г. и Георги В. на 40 г., съобщиха от държавното обвинение. Спрямо Константин В. на 53 г. пък е повдигнато обвинение за това, че като длъжностно лице е превишили правата си и поискал и приел подкуп от 20 евро, въпреки че дори нямал право да извършва проверки.

Според разследващите петимата обвиняеми са искали подкуп от шофьори на товарни автомобили, които спирали за проверка през 2015 г. на автомагистрала „Марица“, в района на Свиленград. Рушветите били искани за безпроблемно придвижване на водачите и избягване на глоби за различни нарушения. Обвиняемият Даниел ще застане на подсъдимата скамейка за подкуп от 80 евро, Димитър за 30 евро, Вихър за 45 евро и Георги за общо 60 евро.

По делото са били назначени множество експертизи, разпитани са свидетели, сред които и защитен свидетел, иззети са парични суми и др.

При извършен оглед на местопроизшествие, в близост до паркиран служебен микробус на автомагистрала „Марица“, в района на Свиленград, е открит кашон, в който е намерена кутия от цигари с част от рушветите – банкноти по 20 евро.

Предстои Окръжен съд-Хасково да насрочи съдебно заседание по внесения обвинителен акт.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ki
    kiki
    10 -1
    18:01, 30 мар 2017
    Ами Нанко кадее
  • 2
    Да
    Дай
    16 -1
    18:31, 30 мар 2017
    А най големия Антон Ставрев,по прякор рекетъора
  • 3
    Ва
    Васил Левски
    22 -1
    20:59, 30 мар 2017
    На всички е ясно, че тези са виновни за това, в което ги обвиняват ! Цялата им служба е пропита от корупция ! Дано този път българския съд е справедлив ! Надявам се някой ден да доживея да дойде време в България, в което , както в Румъния, масово да се изправят и политици и олигарси на съд за корупция и да си търпят тежките присъди в затвора, достатъчно живяга като богове на гърба на народа !
  • 4
    На
    набора
    0 0
    14:56, 31 мар 2017
    Ами за това че ПИМК плащат на ДАИ и шофьорите им карат без карти или някаде и с две карти кво щенажете

Още новини

Последни новини