От х:

Днес в x:

Прокуратурата погна кмета за престъпление по служба

    Окръжна прокуратура - Хасково образува наказателно производство срещу кмета на Хасково за престъпление по служба, съобщава ВКП на своята електронна страница. Досъдебното производство срещу Георги Иванов е за престъпление по чл. 282, ал.2 във вр. с ал.1 от НК. Касае се за ремонт на градския стадион „Хасково“ извършен спешно преди началото на футболното първенство в А група през миналата година.

    Разследването срещу Иванов е за това, че в периода месец юни – месец декември 2014 година в гр.Хасково, като длъжностно лице, което заема отговорно служебно положение е нарушил служебните си задължения, регламентирани в Закона за обществените поръчки, с цел да набави за другиго облага и от това са могли да настъпят немаловажни вредни последици за Община Хасково.

    Ще се разследва законосъобразността при разходване на средства по ремонта и разплащането на обект „Стадион Хасково“, както и произхода на средствата, с които е осъществено строителството. Ще се проверява възлагана ли е обществена поръчка, спазена ли е процедурата, разходвани ли са законосъобразно общинските средства, съобразно извършените Строително монтажните работи по ремонта.

    Ще бъдат назначени съдебно – икономическа и инженерно - строителна експертизи.

    Разследването е започнало след извършена проверка от ОД-МВР Хасково, възложена от прокуратурата, сезирана от материали излъчени по медиите.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини