От х:

Днес в x:

Либийският посланик оглежда Хасково за инвестиции

Изображение 1 от 2

    “Либия има интерес да инвестира в България, заяви Мудафар Джибрил, временно управлаващ посолството на Либия у нас на среща с Евгени Консулов, заместник-кмет на община Хасково. Негово превъзходителство е на неофициално посещение в областния град, заедно с представител на бизнеса, съобщиха от общинската администрация. Те са водени от председателя на Хасковската търговско промишлена палата Янчо Янев.

    По думите на Мудафар Джибрил либийската страна има интерес към земеделието, животновъдството и машините за хранително-вкусовата промишленост. Той благодари на заместник-кмета за гостоприемството и добави, че около половин милион български специалисти са работили в Либия и са познати като много добри експерти.

    От своя страна Евгени Консулов представи възможностите за бизнес в региона. Съвсем скоро се очаква да се финализира прехвърлянето на военен имот с отпаднало предназначение от държавата - бившето летище Узунджово, където общината има намерение да развие бизнес зона и карго летище. Консулов увери гостите, че всички инвеститори могат да разчитат на пълното съдействие на общината. Освен това Хасково е една от малкото общини в България, които имат приета наредба за насърчаване на инвестициите, добави Консулов.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      P
      p
      7 -5
      19:36, 1 юни 2016
      Ха сега де преди 2 дни Д Добрев в репортаж говореше че Узунджово ще бъде на китайците и той ще ходи там да договаря Консула го дава на либийците Как стават тия изцепки Тия управляващи не пърдят ли в едно гърне за да са толкова разнопосочни

    Още новини

    Последни новини