От х:

Днес в x:

Борисов без магистрала за ЧРД?

Снимки:Фейсбук

Очакваното пускане на Лот 2 на АМ Марица край Димитровград на 28-ми май, четвъртък, може и да не се случи. Работата по трасето беше ударна през последните седмици, а според някои рязането на лентата е подарък за рождения ден на премиера Борисов 13-ти юни.

Въпреки че се очертаваше министър-председателят да получи обещания си подарък предсрочно, нещата могат да се обърнат и Борисов да остане без магистрала за ЧРД. Причините са технически. За това сигнализира чрез Фейсбук профила си самият Бойко Борисов.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството ми докладва, че при проверката на извършената работа на ЛОТ 2 на АМ „Марица“ екипът на Агенция „Пътна инфраструктура“, заедно с лабораторията на агенцията, които са направили проби на обекта, съгласно изискванията и наредбите за качество, са установили, че в три малки участъка на този лот има отклонения от нормата за равност”, пише премиерът.
Той обяснява още, че след като е получил информацията, е разпоредил чрез министър Павлова изпълнителят да преработи веднага проблемните участъци. Още снощи на терен са вкарани машини за фрезоване, което означава, че се премахва асфалтът изцяло и започва наново асфалтиране в цялостна широчина. “Целта ни е целият участък от 37 км. да отговаря на нормативи, показатели и на техническата спецификация.

"Категорично заявявам, че няма да допуснем компромиси с качеството на пътните обекти, особено с магистралите! За нас не е самоцел да открием „Марица“ на 28 май, за нас е важно да пуснем в експлоатация аутобана тогава, когато сме се уверили и сме проверили нейното качество, нейната цялост и дали отговаря на изискванията”, категоричен е в изявлението си в интернет Борисов.

Въпреки неуредиците премиерът се надява все пак до четвъртък участъкът да бъде изцяло завършен и да бъде пуснат в експлоатация, за да се използва от хората.
“За втори път ми се налага да развалям готова магистрала. Молбата ми е строителите да спрат да хитруват на дребно, защото ще бъдем безкомпромисни към качеството и ако се наложи, ще отложим въвеждането на ЛОТ 2 в експлоатация. “, коментира в крайна сметка Борисов.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Го
    Голямо фрезоване
    55 -1
    13:29, 27 май 2015
    Голямо фрезоване пада в цяла България! Магистрали, мостове..., само ми се струва, че трябва да почнат и политици да фрезоват, че от тях идват най-големите неравности в милата ни родина!
  • 2
    Фр
    Фрейзър
    26 0
    14:45, 27 май 2015
    Асфалт се фрезова батче, но тъпите чугунени глави на политиците ни и циганските "свободни територии" доскоро наричани нежно "махалата" - НЕ!
  • 3
    Ед
    Един Луд
    24 -1
    16:04, 27 май 2015
    "Категорично заявявам, че няма да допуснем компромиси с качеството на пътните обекти, особено с магистралите!" Тоя лудия май скоро не е минавал през отсечката Стара-Нова Загора. Магистрала на няколко години да е осеяна със зверска денивелация, която на места е дори опасна и да излиза някой и да ми говори за качество.. наглост безгранична. Всичките боклуци и дупедавци през годините осъдиха родителите ни, а и нас на мизерия и 150лв пенсия. Гласувайте пак за тия ненормалници! Народ без самосъзнание и мнение заслужава ТОЧНО това, което се случва в България през последните 70 години!
  • 4
    Si
    sibilka
    1 -2
    19:59, 27 май 2015
    А за кого да гласуват? За червените боклуци ,за Болен ,за ДПС?
    • Ед
      Един Луд
      2 0
      09:53, 28 май 2015
      Права сте няма за кого. Аз лично при това положение бих пуснал празна бюлетина, такава съдържаща звучен поздрав/рисунка към всички, или просто бих дал гласа си на някоя незначителна партия (по-малкото зло). Но да гласувам за тройкатаГЕРБ, БСПЛБ, ДПС, където всеки членуващ е за разстрел .. не мерси!
  • 5
    G
    g
    0 -1
    02:27, 28 май 2015
    А защо да е ,,болен,,? Защото казва истини за дпс, за президента марионетка, или за друго???тъп селянино!!
Последни новини