От х:

Днес в x:

Влизаме в сезона на градушките

Ракетите са готови за сезона на градушките, но не е ясно дали амунициите ще стигнат

Крайно нестабилно време с възможни гръмотевични бури, че и градушки ни очаква през днешния 25-ти май. Синоптиците не са съвсем сигурни дали бурния сценарий ще се развие точно днес, но са категорични че се очаква тия дни и със сигурност в сряда. Тогава ще гърми и вали като за световно. Днес ще се започне с формиране на мощна купесто дъждовна облачност в следобедните часове. До тогава ще бъде слънчево и приятно, а пролетната идилия ще ни радзва с 23-24 градуса по Целзий. После обаче от запад ще започнат да настъпват облаци, които полека-лека ще се уплътняват.


В късния следобед на много места от Централна България ще паднат крайткотрайни, а в отделни райони и интензивни валежи придружени с гръмотевици. Очакват се и градушки като интензитета им ще засиви от мощта на студения фронт, който минава над съответното място. Характерното за градушките е, че удрят на полоса-даден участък може да бъде бомбардиран като на война, докато друг в непосредствена близост може да се размине и без нито едно ледено топче. Вятърът ще е слаб от югоизток, но по време на гръмотевичните бури рязко ще променя посоката и скоростта си. Бурята ще свали значително дневните температури. Вчера те стигнаха 28.6 ° но днес ще бъдат поне с 5 градуса надолу.


Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Па
    Павлов_1432533058
    13 -1
    08:39, 25 май 2015
    Г-н Христов, откъде извадихте тази снимка? От 7-8 години изстрелващите установки са нови, автоматизирани. И това ви го казва Главния конструктор!
Последни новини