От х:

Днес в x:

7 °C

Наглост: Зрелостници преписват пред квесторите, спипаха 8

Началникът на инспектората Иван Панайотов предупреди зрелостниците да не преписват, но явно бе пренебрегнат


Невиждано нахалство демонстрираха хасковски и свиленградски зрелостници на днешните втори задължителни матури. Бъдещите висшисти не само не се посвенили да получават акъл от друг, ами го получавали по телефоните си направо в стаите за изпит, пред очите на самите квестори. Поне тези в Езиковата гимназия не издържали и отнели работите на двама ученици от хасковската гимназия по дървообработване и строителство и по механо и електротехника. Единият от младежите все пак за парлама излязъл в коридора, но отвътре бил чут да си говори по телефона, който уж трябвало да остави преди началото на изпита. Тактиката на мнозинството зрелостници обаче била да оставят стар мобилен апарат на влизане, а същинския, който смятат да използват, си го задържат по джобовете. Квесторите нямат право да претърсват.

Свиленградската селскостопанска гимназия „Христо Ботев“ пък е станала като Кол-център. Цели 6-има абитуриенти, сред които една зрелостничка, са засечени да получават информация по безжичния. Някои използвали handsfree, други SMS-и или снимки на текстове с необходимата информация, изпратени чрез bluetooth. Част от преписвачите са от самата селскостопанска гимназия, както и от местното СОУ „Петър Берон“. Работите на всички са анулирани. Хасковските тарикати пробвали да изкласят средното с география, тези от Свиленград с биология. Това са и най-предпочитаните предмети за втората задължителна матура.

Бройката на хванатите в преписване е безпрецедентна за Хасково. Миналата година прегрешилите бяха само двама, предните нямаше нито един. По повод заловените миналата година нарушители, техни съученици подхвърлиха иронично, че на всеки хванат с телефон или пищов има поне 50, които не са. По тази формула, зрелостниците преписвачи в Хасковско са поне 400 - или ¼ явили се на днешната матура.


Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  Ра
  размисъл
  6 0
  16:24, 22 май 2015
  каквито ученици днес - такава държава утре : наглост , безумие и хаос
 • 2
  Ми
  Мисъл
  2 0
  16:37, 22 май 2015
  Едно време-Отговор на литературен въпрос от изучавано произведение...е -да препишат,да препишат-колко да препишат...?!А,сега-тестове....
 • 3
  Фа
  ФАКТ
  1 0
  17:01, 22 май 2015
  За нищо не стават хората в тази държава, чеп за зелка не стават!
  • Ti
   tino
   7 -6
   19:02, 22 май 2015
   Ти да не си от Париж?
 • 4
  12
  123
  31 -1
  18:30, 22 май 2015
  Пишете,пишете! "Кучетата си лаят,кервана си върви".Нали това беше целта.Да се научат младите на мързел.Да няма знаещи и можещи в Б-я.Да са със самочувствие без покритие.Нали семейството е само аз,мама и тати.Научихте ги на много "хубави" неща.Колко са знаещите,останали в БГ?Ще ги броим на пръстите на ръцете си.
 • 5
  Ps
  psp150
  18 -25
  18:50, 22 май 2015
  То Панайотов само за вицове става.... смешен,смеше... Виж коментара
 • 6
  Am
  aman
  18 -4
  19:54, 22 май 2015
  Спипали сте тези без протекциите. А къде са купените оценки директно от учителите? Или се дели?
 • 7
  Mi
  mima_1432315885
  17 -16
  20:20, 22 май 2015
  За всичко са виновни учителите, които стоят зад това и градят измислен имидж на училищата си, особено в малките градове! Помислете от къде получават тестовете, за да ги решат и изпратят на зрелостниците. Така се възпитават връзкари и неуки хора, които после ни управляват!


  • Eh
   ehoo
   1 -2
   08:51, 23 май 2015
   Ей,како Миме!
 • 8
  Ri
  riko_1432355823
  4 -4
  07:26, 23 май 2015
  Всеки да си гледа в чинията!
 • 9
  Ge
  Georgi S
  12 -1
  10:55, 23 май 2015
  Голяяяяяямааа наглост. Голямата новина , от 6 години има матури и всяка година е така ,чак сега ли го разбрахте, тъпи ограничени медии тъпа държава, избухнахте всеедно черешевото топче гръмна.... Не може ли с нещо по умно да ни занивате...
 • 10
  As
  asdasd
  1 -8
  12:50, 23 май 2015
  Нищо вярно от това няма дето са писали. Пълни изми... Виж коментара

Хороскоп за 28.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Доверието, което сте изградили сред другите ще направи денят ви по-добър и успешен. С енергия и хъс ще успявате, а това ще ви мотивира за повече усърдие и последователност в действията. Доброто си настроение ще пренасяте и в личните си взаимоотношения, ще доминират чувства на добронамереност и взаимопомощ. Дано не се отдръпнете от някого заради неразбирането му.
28 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете внимателни днес. Вероятността умишлено да ви заблудят е много голяма. Не се поддавайте на суетата си. Ще съжалявате, ако прибързано приемете отправено ви предложение. Личният ви живот постепенно приема желаната от вас насока. Успявате да извлечете най-доброто от това, което ви се предлага.
28 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се вдъхновите от свое постижение и ще се амбицирате да продължите напред. Запознанство с човек, чиито качества допълват вашите и е възможна дълготрайна връзка. Емоциите ще повишат настроението и ще се стараете повече за партньора си. Новина, свързана с работата ви. Подготовка за пътуване.
28 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще се радвате на засилен интерес от страна на обкръжението си. Може би той е продиктуван от вашите чудесни идеи и предложения, с които ги изненадвате. Не правете нищо прибързано, а внимателно обмисляйте действията си. Всякакви спонтанни реакции от ваша страна за момента са нежелателни. Ведрият ви тон може да ви помогне неимоверно много. В къщи се нуждаят от вас.
28 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много детайли на другите ще убягват, но това ще ви носи предимство и ще вземате правилни решения. Също ще ви предпазва и от грешки. Стремете се към успеха и не отлагайте нищо по пътя към него. Денят носи сполука във всичко,с което се захванете. Притесненията ви скоро ще отпаднат и настроението ви ще бъде чудесно.
28 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предпочитате да прекарате този ден сред семейството си като обърнете специално внимание на по-малките членове. Ще успеете да изпълните плановете, които имате по отношение на конкретен проект. За предпочитане е да не възлагате на човек от обкръжението си задача, с която той не е съгласен. Така ще си спестите много повече неприятности..
28 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Мислите ви са насочени предимно в дейността, която упражнявате. Нововъведения и промяна в организацията ще ви помогнат да повишите печалбата и да насочите час от финансите си за други неща. Жадувате за повече разнообразие и може да го постигнете, ако не се затваряте в себе си, а потърсите подходящите хора.
28 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С помощта на влиятелна личност или административна инстанция ще съумеете да разрешите отдавна тежащ ви проблем. Усилията ви в тази насока ще се увенчаят с успех, а това ще повиши и тонусът ви. Моментът е подходящ да си пуснете тото. Шансът е на ваша страна.
28 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Мобилизирани сте и ще можете да покажете итинските си способности. Залогът е голям, пък и не ви е останало място за избор. Не бива да прекалявате със стремежа си да сте на върха на всяка цена. Еуфорията може да ви постави и в деликатна ситуация. Децата ще ви поднесат приятни изненади.
28 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Въпроси от различно естество ще занимават представителите на знака, сред които по-важни са служебните, по бизнес и в подкрепа на здравето ви. Цените времето си и в тази връзка ще следвате стриктно програмата си. Позициите ви на работното място се стабилизират и това внася успокоение в напрегнатото ви ежедневие.
28 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се посветите на задача, която обмисляте от дълго време. Усърдието ви е гаранция за успех, каквото и да ви струва то. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, докато се стабилизират отношенията ви с човека, който ви създава повече грижи. Радостна новина, свързана с децата.
28 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Задълженията ви днес няма да ви натоварват, напротив. Имате желание и амбиция да се впуснете в сфера, нова за вас. Привлечени сте от възможност, свързана с инвестиции, но и перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате, но въпреки това ви вълнува.
28 фев 2021
Последни новини