От х:

Днес в x:

12 °C

Твърдо сварени деца

 

Този тип деца не можеш да ги видиш често. В два от сезоните на годината изчезват напълно. В късната есен и зимата никой не знае как, но тези малчугани сякаш спират да съществуват. Скрити са на топличко. Така и трябва. Времето е лошо. Времето разболява. Дъждът и снегът са студени. Пък вятърът...Кажете ми има ли по-лошо от него? Раздуха ли се все някъде ще те застигне някое течение и тогава край...“готов си“... Хората в семейството на сварените деца знаят: В тоя студ къде да ходим?“, Къде ще излизаме в тоя дъжд?“, „По тия течения...“.

Да, времето е демонично, дебне ни и ако му паднем, телесната температура пада и от твърдо сварен се връщаш до по-ранен стадий на рохкост и тогава какъвто си „кекав“...Край!

Идва пролетта и нещо се променя в реалността. Отначало може и да не разбереш какво се е случило, но тогава изведнъж те осенява. Те са сред нас. Някой ги е пуснал под открито небе. Лесно ще ги познаете. Първоначално ще забележите бавно поклащаша се купчина от дрехи, малко по-късно слабо открита част от червено като божур лице и най-важното –изпотените мигли. Видите ли мудно движещо се с блуждаещ влажен поглед същество, вече трябва да сте наясно - пуснали са твърдо сварените деца. Дори да имате някакво съмнение скоро то ще  бъде разсеяно. Защо? Близките на тези деца никога не остават безразлични към вас. Първо дълго наблюдават със съжаление вашето дете. Шушнат нещо под мустак, все от типа : ох, завалийчето“, „чисто голо го пуснали“, „ма може ли босо, от краката най-много се изстива“... Има някаква специфика в българската анатомия, която прави краката ни много чувствителни. От там влизат най-опасните вируси и бактерии. Смятайте какво става ако се комбинират боси крака с другия фундаментален враг ТЕЧЕНИЕТО...Не ми се мисли! Лягаш на легло.

И така след дълго шушукане накрая идват до теб, не издържат, филантропи са, пък и разбират много от отглеждането на сварени деца. С отривисти движения започват да сочат детето ви и да ви обясняват, „поне едни чорапки“, ако не друго, да сложите на горкото; „все голи ги пускат и после защо са болни“... Има правопропорционална връзка между катовете дрехи и степента на здраве. Колкото повече дрехи носиш, толкова по-здрав си. Съответно е вярно и обратното съждение. Ти стоиш и слушаш, слушаш и стоиш и погледът ти е все в свареното дете. И не за друго, ами защото те е страх, че всеки момент ще колабира. Виждаш как сменя палитра от цветове все в топлата гама по лицето си, леко се олюлява, погледът му мъжделее. Тогава разбираш, че това е моментът, в който детето достига финалната свареност. Вече е готово за Великден! На фона на твоите мисли лекцията за зависимостта между шапките, чорапите, елеците и здравето продължава. Ти обаче летиш и виждаш как един ден свареното дете ще се разбунтува, ще скъса всички пластове дрехи и най-накрая ще бъде свободно!!! Тялото му ще диша, най-накрая ще види света без перде от влага пред очите си, ще може да тича, дори да лети!

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Ми
  Милена_1432280189
  1 0
  10:25, 22 май 2015
  Покрепям ви напълно! Виждала съм много такива деца, който играят в парка например с вълнена шапка с ушички и закопчано до горе зимно яке при 15 градуса, и след тях подтичва нкоя баба и вика постоянно, да не си грае, да не тича и т.н. за да не се изпоти и разболее. И са коментирали моето дете, че е само по блуза или тънко яке и какъв "ужас" без шапка на главата. Имам две деца с голяма разлика 14 години. На баткото и аз треперех под давление на бабите, малкия ми син го гледам без външна намеса / на 3,5 години е / и той ми е по-здрав, защото не го "навличам".
 • 2
  27
  277777
  2 0
  10:41, 22 май 2015
  И аз съм за образование на възрастните, но образование в познаване на природата и на СЕБЕ си като част от природата.
 • 3
  Ху
  Хулдра
  2 0
  21:10, 23 май 2015
  По-абсурдното е, че самите родители са по тениски и сандали, а детето е с поло блуза с дълъг ръкав (или блуза и яке), дебели чорапи и есенни обувки.

Хороскоп за 02.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е силен за начинания, в които влагате творчество и желание за напредък. Ще се толерират градивни действия, насочени към семейството, другите и бъдещето. Обществената ви ангажираност също ще дава резултати, така че бъдете активни. Грижите за здравето ще имат видим ефект.
02 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви ползотворен ден, имате всички шансове да изпълните онова, което сте планирали. Имате известни колебания, но с подреждането на делата ви те ще отпаднат. Опитайте се да не пренебрегвате чувствата и желания на вашия партньор.
02 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Енергични и с желание, ще пристъпите към задачите си и ще ги приключите в срок. Интелигентното ви присъствие ще благоприятства атмосферата на работното място, нещо, за което ще получите похвала от шефа. До себе си имате някой, който заслужава повече внимание и това го разбирате много добре. Не проигравайте шансовете си там.
02 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Рак:Новости в личния ви живот и ярка делова изява.Щастието е на ваша страна .и макар,че не сте хазартен тип-може да рискувате.Заложете на 5.Успех.
02 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Всичко, продиктувано от разума днес ще ви носи удовлетворение. Близките ще споделят част от грижите ви и това ще увеличи шансовете ви. Имате предостатъчно време за да анализирате създалата се обстановка и да направите правилния избор. Изберете най-перспективната възможност.
02 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте с нещата, с които ви предстои да се занимавате. Бързо ще се освободите от съмненията си и ще напреднете, отхвърляйки голям обем работа. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване. Познати ще ви направят изгодно предложение за съвместно начинание.
02 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сред близките си ще можете да се отпуснете и разтоварите. Доброто ви финансово състояние за момента ви прави по-спокойни и уверени за близкото бъдеще. В дългосрочен план ще имате възможности за изяви, с които ще постигнете повече стабилност. Не се притеснявайте. Избягвайте да давате пари на заем.
02 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Най-добре ще е днес да бъдете у дома, в противен случай ви очакват изненади. За някои от вас денят ще бъде свързан и с доста работа. Не я отлагайте. Отхвърлете колкото се може повече от нея. Интелектуалните занимания ще се окажат ползотворни за вас днес.
02 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Започващите промени ще ви се отразят позитивно, въпреки, че в началото може да изживеете притеснения. Ще утвърдите постигнатото и ще продължите да се развивате в много посоки. Постоянството ви е гаранция за успех и носи желаните резултати. Има от какво да сте доволни.
02 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Похвално е желанието ви да сте полезни на хората, с които работите и на такова внимание ще се радвате и вие. Ще бъдете очаровани от някой, с когото ще станете по-близки и ще търсите общи пътища за изява. Успешни ще бъдат пътуванията ви, ако вземете под внимание всички подробност.
02 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете уважението си към отсрещната страна и вежливо изслушайте доводите им за едно или друго тяхно решение. Това ще привлече към вас благоразположението им, от което ще се възползвате на по-късен етап. Присъствието на човека, за когото мислите често ще ви донесе приятни вълнения.
02 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Определете приоритетите си и работете върху тях, не се разсейвайте. Впечатлявате с бързата си мисъл и аналитичните си способности. Ще имате успех с всичко, което днес бъде обект на вниманието ви. В личен план ще имате среща и тя ще сложи началото на ново сътрудничество. Не пренебрегвайте личните си предпочитания.
02 мар 2021
Последни новини