От х:

Днес в x:

ОбС Хасково скача на реформатора Москов за сливането на болници

Декларация, с която се изразява несъгласие с предстоящото сливане на общинските болници, бивши диспансери, с държавната МБАЛ, предстои да гласува следващия петък ОбС Хасково. Вносител на докладната е председателят Иван Иванов.

Сливането на диспансерите с държавните болници е част от предложенията на реформаторския здравен министър д-р Петър Москов. Той аргументира идеята си, че така пациентът ще престане да бъде футболна топка между отделните здравни заведения и ще бъде лекуван на едно място. Срещу това обаче скочиха на много места в страната, включително в Хасково.

До ОбС е подадена декларация от шефовете на Онкото, Психото и Тубдиспансера, в която се изразява несъгласие с предложените от министър Москов реформи и се иска подкрепата на Общинския съвет. И трите болници са 100 процента общинска собственост, включително сградите и апаратурата. По данни на тримата болнични шефове общото им имущество е в размер на 5 534 х. лв. Отчетната стойност на медицинската апаратура пък е над един милион. Според докторите Михайлов, Калфов и Балабанов прехвърлянето на това имущества към МБАЛ Хасково ще ощети финансово общината.

ОбС шефът Иван Иванов пише в докладната си, че предстоящото сливане ще доведе до неудачи. “Общинските лечебни заведения успяха да стъпят на краката си и се превърнаха в самоиздържащи се лечебни заведения. Предстоящото сливане в държавни болници, които в по-голямата си част са губещи, ще доведе до непресказуеми последици за обществото”, пише Иван Иванов.

Неговото предложение ще се гласува на сесията на ОбС на 29 май.

Тодор Кръшков





Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    66
    66
    11 -8
    17:48, 21 май 2015
    Това е държавна политика
  • 2
    No
    Nostradamus
    14 -11
    18:14, 21 май 2015
    Брей, голям страх да не ни вземат кокала... Пфу. А пациента кучета го яли. Я кажи кмете как закри кожния диспансер и къде се лекуват сега неговите пациенти? Що тогава да е голяма работа, че нямало да има ТУБ-, Онко- или пък Психо-диспансер. То техните пациенти, Бог да прости, ама често са пътници към гроба! В болницата по-лесно ще им се помогне. Изключая тия на психото, че веднъж там, винаги на учет.
  • 3
    Ре
    реформатор
    14 -8
    18:14, 21 май 2015
    Трябва да се слеят , сменят рьководствата и ськрати администрацията.
    • Ад
      администратор
      12 -3
      18:31, 21 май 2015
      Стига с тая администрация вече. Не ви ли е ясно, че вече няма какво да се свива. Всеки администратор си има някакъв човешки предел и не може да бъде натоварван до безкрайност да изпълнява по няколко длъжности, които често нямат връзка помежду си, а на всичкото отгоре за някаква мижава заплата. Не разбирам защо в обществото се създава грешна представа за администрацията, че получава много пари за никаква работа. Истината е, че работата непрекъснато се увеличава, а заплатите не са вдигани от 2008 г.
    • Въ
      въртоглава
      5 0
      13:47, 22 май 2015
      Администратор, в тая държава има над 560 административни структури, в който работят над 150 000 души. А на бас че, Междуведомствен съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките, Национален съвет по превенция на престъпността, Съвет за защита на интелектуалната собственост, агенция за виното, лозата, магарето, петела, кокошката, не си и чувал ... 560 такива администрации, пълни с тюфлеци и това ако не е разхищение, здраве му кажи. За къв предел говориш бе човек.
  • 4
    По
    Под емача
    15 -6
    18:23, 21 май 2015
    Ибо доживяхме кмет и син реформатор да не се погаждат!!!!
  • 5
    Ра
    разочарован
    11 -1
    13:08, 22 май 2015
    Наскоро посетих психото в Болярово.Вьзмутен сьм от отношението на лекарката дето отговаря за мьжете.Шефа им я прикри и не направи нищо.
    Нека ги закрят как може да има такива лекари некадьрни.
  • 6
    Ел
    елиен
    31 -11
    17:48, 22 май 2015
    Вярно е написаното по горе от РАЗОЧАРОВАН коментар за психото . Тази лекарка е от Харманли и е пьлна к.рва. говори навсякьде че тя командва психото и шефа му .луда работа най добре да ги закрият или ново рьководство
  • 7
    Об
    ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК
    8 -9
    19:39, 22 май 2015
    Не може трима необразовани шефа да си разиграват коня до пенсия и след пенсия.всичко минава към мбал хасково и спора приключва .след 2 месеца мз ще си каже тежката дума за сливане и ще даде указания как ще стане това.няма да има ощитени общини.
  • 8
    _1
    _1432319098
    8 -5
    21:20, 22 май 2015
    Оппа, на някои тази новина им е приседнала. Нищо от последните три коментара не е вярно, освен, че са писани от един и същ човек.

    Кво стана, да не дигна кръвно, дишай спокойно, че си склоннна, знаем, да истерясваш. Пази си нервите, ше ти трябват занапред... Ти си просто една злобна сврака, която скоро май-май ще осъзнае оная приказка за двата крака - ти и другите хитри пиленца
  • 9
    _1
    _1432319098
    10 -4
    21:24, 22 май 2015
    и не ви ли писна да се прайте на маймуни и да се представяте като разни уж случайни "граждани", коментираши по форумите. смешно разпознаваеми сте.
Последни новини