От х:

Днес в x:

Бури с проливни дъждове и торнада удариха САЩ (видео)

Мощна серия от бури, простираща се от Тексас до Минесота, удариха САЩ в ранните часове на неделя, часове след разрушителните торнада в Оклахома и силните ветрове и дъждове в района, предаде Асошиейтед прес.

Не се съобщава за ранени и загинали.

Прогнозите информират, че системата от бури продължава своя ход на изток, като информации има за бури в цяла Айова, Мисури и голяма част от Тексас.

Торнада удариха в събота югозападната част на щата Оклахома, близо до градовете Елмър и Типтън, съобщиха от националната метеорологична служба.

Властите информираха, че са получили сигнали за торнадо североизточно от град Тълса, късно в събота.

Имаше съобщения и за големи градушки,

като на места ледените зърна са били с размерите на бейзболна топка.

Бил Бънтинг, шеф на операциите на Центъра за предсказване на бури към Националната метеорологична служба, заяви в неделя, че внезапните наводнения остават проблем в някои области, в резултат на натрупване от предишни бури.

В Оклахома говорителят на департамента за извънредни ситуации Кели Кайн, заяви, че е докладвано за редица щети в западната част в Оклахома и за прекъсвания на електрозахранването на над 3000 места.

Тя предупреди, че опасността от изолирани наводнения остава и в неделя. „Падна голямо количество дъжд за кратко време.

Почвата е преовлажнена, така че при всеки нов валеж, могат да се получат внезапни наводнения”,

каза Кайн.

Миналия уикенд не беше по-приятен за района, след като няколко торнада и наводнения отнеха живота на поне четирима души.

Източник: Vesti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини