От х:

Днес в x:

Слънца са новите футболни звезди на Хасково

Футболният турнир бе далеч по ожесточен от Шампионската лига

Новите футболни звезди на Хасково са ...слънца. Или поне възпитаниците на ОДЗ Слънце, които спечелиха безапелационно футболната лига на града по случай Международния ден на спорта 17-ти май. Като най-популярен спорт футболът бе единодушно избран за съревнование между детските градини, а освен това бе/нищо изненадващо/ и най-голямата тръпка за малчуганите. В състезанието умираха от желание да се запишат и дами, но мъжките момичета бяха отклонени за по-късни времена –поне когато в Хасково има свестни терени, които да щадят крехката женска физика. Липсата на база обаче не можешеда спре момченццата, които бяха готови да играят и на сгур. За щастие не им се наложи-на разположение на бъдещите Стоичковци бяха предоставени изкуствените игрища на спортен комплекс "Дунав". Там се завихри жестока двудневна надпревара, която по оспорваност биеше захаросаната шампионска лига. Без да се грижат за гелосани прически „а ла Роналдо” и и женствени татуси „а ла Меси” хасковските футболни звезди се хвърлиха на кило кръв и метър кожа. Участваха 5 и 6 годишни малчугани от третите групи на ОДЗ 1 „Ян Бибиян”, №15 „Слънце”, №17 „Иглика” и №18 „8-ми март” като Иглика и Слънце бяха представени с по-два отбора, като най-запалени по великата игра.

6-те тима се разделиха в две групи от по три тима, а след мачове всеки срещу всеки , победителите се сблъскъха в директна битка за шампионската купа. Техните подгласници в групите пък се срещнаха в мач за трето място. Слънцата грееха най-ярко и класираха цели два отбора за битките за разпределение на медалите. Втория тим на ОДЗ „Слънце” разгроми с 3:0 първия на Иглика и взе бронзовите медали. На финала пък първия „слънчев” отбор за малко не бе затъмнен от бойкия съперник от №18 „8-ми март”. След напрегнато първо полувреме завършило 2:2, през втората част „слънцата” увеличиха слънчевата активност до соларна буря и направо издухаха опонентите си с 5:2. Отделно взеха и повечето индивидуални награди.

Съорганизатор на мероприятието бе Иво Конгалов и неговия съименен на шампионите СК Слънце. Двете „слънца” от години партнират в допълнителните извънкласни занимания за учениците и резултатът от работата им е налице. Футболът е един от многото спортове осигурявани за възпитаниците на градината на принципа здрав дух в здраво тяло. И победоносно.

Г.Христов

Накрая победиха Слънцата
Които обраха индивидуалните награди
И даже се сдобиха с фенки
Дребосъците гонеха топката с небивало старание
...и се радваха истински на успехите си
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Пр
    присъстващ
    13 0
    21:48, 16 май 2015
    Само дето не комплекс Тенис кортове, а спортен комплекс Дунав предостави игрищата...
  • 2
    As
    asen_1431810117
    12 0
    23:58, 16 май 2015
    Браво на юнаците
  • 3
    'чичопей
    3 -1
    19:04, 17 май 2015
    играха футбол и децата от отбори - дюш по футбол ,,акулите,,-кенана,фк-хасково и деца от харманли-като всяко от децата получи грамота за участие в деня на спорта от община хасково-знаете ли как се радват малките ,че някой ги е забелязал -мамо, тате дадоха ни и грамоти-колко малко му трябва на човек -нали.....
  • 4
    Na
    nasko_1431944674
    3 0
    13:13, 18 май 2015
    Браво на децата! Браво Конгалов!
Последни новини