От х:

Днес в x:

Половин дузина хасковлии хапнати от кучета, още толкова от кърлежи

Според някои хасковлии, който не харесва кучетата, не харесва и хората

Поне половин дузина хасковлии са ухапани от бездомни кучета в първата десетдневка на месец май. Потърпевшите са потърсили помощ в Спешно отделение в хасковската болница, където надлежно им забили по една болезнена инжекция от тетанус. Според лекари само в един случай се е наложило поставяне на шев, заради лошо разпрана ръка на жена. Всички нападения са били извършени от бездомни, по думите на нападнатите, кучета. Две от тях били огромни от непозната за нашите географски ширини породи, разказа близък на един от ухапаните, който реши да не подлага роднината си на „допълнително унижение“ от снимането му. Пък и мястото на ухапването било неприлично, каквото и да значи това.

Хасковските спешни медици не откриха кой знае какъв проблем в бройката. Според тях по това време на годината винаги има ухапани от кучета, бездомни или не. „Тепърва се стопля и четириногите са изкарвани на разходка. От своя страна те са отвикнали от много хора и са далеч по-чувствителни на дразнение от обикновеното“ опита се да обясни ситуацията млад лекар, който също гледал куче. Според него в Хасково далеч няма такъв проблем с бездомните кучета, както медиите (!) се опитвали да представят. „Далеч повече пострадали има от катастрофи, защо няма дебат да се забранят колите“ посочи медикът, който заклейми непонасящите кучетата като „човекомразци“. Според него, човек който не обича кучетата, не обича и хората.

Интересното е дали човечецът обича по един и същи начин една кучка и жена си, но въпреки това haskovo.net спестява името и лицето му въпреки липсата на изрична забрана да бъдат представени. Може днес лекарят да е ял нещо кисело за закуска. Лимони например.

Растат случаите на ухапани от кърлежи. Според разнопосочните информации от различните здравни структури ухапаните варират от 6 до 26 души. Факт е че вече има болни от марсилска треска, което от началото на тази година е прецедент. Досега разболелите се от кърлежово преносими болести страдаха най-вече от по-безобидната лаймска борелиоза. Впрочем ако трябва да се вярва на статистиката на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/, от началото на година досега, така и е нямало болен от кърлеж в Хасково. Нещо което авторът на тези редове може да оспори от първо лице единствено число.

Може би именно с идея за българските държавни служби след 150 години, навремето класикът Ото Фон Бисмарк формулирал крилатата си максима: Има три вида лъжи - големи, малки и статистика.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (21)

  • 1
    Ja
    Jack Bauer
    45 -10
    20:21, 12 май 2015
    Нека да се разхождат кученцата и да хапят хората, нека конете да пасат в градинките в "Орфей", нека каруците да се движат по пътищата, макар че нямат ГО, а водачите им свидетелство за правоуправление, няма проблеми. Важното е да забраним "опасните" велосипеди в центъра. Те са "бич" за обществото.
  • 2
    Di
    Ditrich
    15 -24
    21:19, 12 май 2015
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Хо
      хоб
      8 -9
      21:25, 12 май 2015
      Затова си имам котка :)
    • Щи
      Щирлиц
      10 -11
      08:35, 13 май 2015
      Дитрих ти не се обаждай в строя!И се ограничавай в изразните си средства,като внимаваш много в движението си по улиците,щото животинките ще те разпознаят и накажат за писанията ти...Че нали знаеш-будала човек и вързано куче го хапе...Та ето за това иде реч.
    • Си
      сиси
      0 -1
      13:53, 13 май 2015
      Иди се прегледай.Може нищо да ти няма
  • 3
    Вс
    Все тая
    21 -14
    21:46, 12 май 2015
    Много е прав доктора! А теб Христов, те разбрахме колко много мразиш животните! Всяка втора статия ти е такава...
    • Ja
      Jack Bauer
      31 -14
      22:11, 12 май 2015
      Аман от такива "животнолюбци", дето си гледат по някой помияр в къщи и си мислят, че са голяма работа. Като сте толкова загрижени за кучетата, съберете пари, направете приют и ги махнете от улиците. Не им е там местото. Може да ме наречете всякакъв заради коментара ми, но за мен хората са по-важни от кучетата. За вас, не знам.
    • Xm
      xm
      23 -2
      08:17, 13 май 2015
      Аман от такива, които си мислят, че хората дето обичаме кучета в частност и животните, като цяло, трябва да приберем от улицата всички бездомни кучета. Аз на мойто куче плащам данък в общината всяка година, питам: КЪДЕ ОТИВАТ ПАРИТЕ ОТ ТЕЗИ ДАНЪЦИ И КОГА КМЕТА ЩЕ НАПРАВИ ОБЩИНСКИ ПРИЮТ. Да не ми се хвали колко бил хубав града сравнен сдругите в България, а да каже кой друг областен град няма такъв приют, къде другаде са забранени велосипедите. Аман от прости хора.
  • 4
    Do
    dog town
    19 -9
    23:21, 12 май 2015
    Град на глутници бездомни псета и пълни с кучешки изпражнения детски пясъчници.

    Хвала Хасково!
  • 5
    Щи
    Щирлиц
    9 -1
    08:47, 13 май 2015
    Брей,много коментари много нещо бре.Защо ли пък никой не коментира нищо за кърлежите,защо ли все още не е напръскано с противоотрова и кога ще стане това?А иначе данъци,манъци,скъпа вода,унищожен бизнес на хората и т.н.крадене на кмета на поразия и др.
    Та,Жакчо пак е много комп.по всички въпроси,само че сигорно плаща по малко данъци от другите хора които гледат дом.любимци и им плащат данъци,патенти,чипиране,ваксинации и т.н.Защото с влизането в хазната на тия парици,те са равноправни членове на това общество Жакчо...
  • 6
    Aтанасова
    18 -3
    08:51, 13 май 2015
    Харесвам и обичам животните, но всичко си има граници. Детето ми бе нахапано от бездомно куче - не пожелавам на никого този ужас. Заекване и нощно напикаване са само част от проблемите, месеци наред крещеше от ужас дори когато от терасата видеше куче. Доста пари се хвърлиха за безрезултатни кастрации.
    Децата също имат права. Имат право на чисти и обезпаразитени детски площадки.
  • 7
    Па
    Павлов_1431497399
    10 -1
    08:59, 13 май 2015
    Ми как да напръскат срещу кърлежи, че и с помиярите да се справят. Нали кмета сега се бори с велосипедистите...
  • 8
    14
    140905
    17 0
    10:24, 13 май 2015
    Според мен ,който обича и има възможност да гледа куче нека си го гледа, но на вън да бъде с каишка. А доколкото до бездомните кучета изобщо нямат място, нито на детски площадки, нито пък из града. Трябва редовно да се пръска против кърлежи - преди всичко здравето на хората. Вместо да се забраняват велосипедите в центъра, по добре ще е да се забрани просенето, вървенето на ц***** с кучета след тях, каруци и свободно движещи коне, карането на коли в нетрезво състояние и превишена скорост.
  • 9
    Ку
    кучемраз
    5 -2
    10:38, 13 май 2015
    Българина за да спазва правила има нужда само от две неща - да му бръкнеш в джоба или да го спукаш от бой.
  • 10
    20
    20
    5 -2
    11:22, 13 май 2015
    Кмета ги е пратил да хапят после да иска пари за приюти. Много е хитър Садам.
  • 11
    Кк
    КККК
    7 -2
    11:58, 13 май 2015
    Община хасково моля вземете мерки за бездомните кучета.
  • 12
    Кк
    КККК+
    1 -3
    13:17, 13 май 2015
    Града е пълен с бездомни кучета!!!
    Очакваме инциденти и зарази от кучешка тения ли?
  • 13
    Са
    само
    0 0
    15:04, 13 май 2015
    не разбрах защо "Д-р"Христов реши,че Лаймската болест е по-безопасна от Марсилската треска?Напротив!Първата може да хронифицира и тогава е трудна за лечение...
  • 14
    _1
    _1431536059
    1 0
    19:44, 13 май 2015
    Хората са по ценни от кучетата.

    Тези които въртят теориите, че да не понасяш опасните бездомни кучета означава, че си човекомразец, ми се струва, че използват ситуацията за показно на претенциозна и заблудена хуманност, канализиране и изливане на собствената си насъбрана народоомраза, вероятно генерирана от наранени чувства, или обща неприязън, която лесно се прихваща като се има предвид колко повсевместен е навика да навлизаме в изключително самокритични и негативни анализи на народопсихологията на обществото ни, и колко рязко, грубиянско и крайно безчувствено отношение човек може да срещне навън.

    И все пак това заслужава дълбоко презрение, тъй като се използва за избягване и нерешаване на истинският проблем като се нахлепват набързо хората които са сериозно загрижени и им пука, като човекомразци което създава напълно ненужно разединение на лагери и деградира ситуацията до състояние на лека форма на идиотска война, само за да може едните да се изкарат много човечни и грижовни, докато изливат гнева си върху другите, всеки път когато някой се опита да внесе решение на проблема с кучетата в обществото ни.

    На тях мога да им кажа - събудете се и вижте колко възрастни и малки деца са нахапани, инвалидизирани за цял живот, наранени, травматизирани и понякога просто убити от шляещите се бездомни кучета. Това са реални неща от реалният живот. Само защото досега не ви се е случило на вас, защо да чакате докато някой ваш познат, роднина или дете бъде нахапано, че да изтрезнеете по отношение на въпроса и за да видите колко належащо е да се реши, вместо да се впускате в плюнкообразуване.
    • Zo
      zoo-volenteer
      0 0
      12:15, 16 май 2015
      Никой не иска да има бездомни кучета, нито тези, на които им пука за тях, нито тези, които ги ненавиждат. Но кучетата ли са виновни за необезпаразитените тревни площи на община Хасково с препарати ? Кучетата ли са виновни, че общината вместо приют и кастрационна програма строи сини зони и часовници ? Кучетата ли са виновни за усвояване на пари от програми, от които не се правят безопасни ограждения на зоните за свободно пускане ? Вероятно кучетата са виновни за безотговорните си стопани, които всяка зима ги изоставят по вилите на кенана ? Всички сте граждакски безотговорни !!! Не се търси решение, а се мрънка и се коментира само. Не може в Димитровград (този малък и никакъв град) да имат и приют и заграждение и на всяко тримесечие да се пръска в парк Марица, а ние тук да сме някакви суетни, прости и безотговорни идиоти дето само мрънкаме :(
  • 15
    Ап
    апокалипсис
    1 0
    23:56, 13 май 2015
    Вярно е много бездомни кучета има разхождат се на глутници най-вече нощно време до мебели Виденов е пълно там пеша не може да се мине 10 пати са ме засичали едва съм успявал да избягам. ДА СЕ ОТВОРЯТ ПРИЮТИ ЗА БЕЗДОМНИ ЖИВОТНИ и да минава кола която да оглежда за такива всеки ден и да се подават сигнали!!!
Последни новини