От х:

Днес в x:

Обезопасяват падналата тераса за сметка на Община Димитровград

Кметът Иво Димов коментира инцидента с падналата част от тераса на блока на ПЕК-а

Обезопасяване на падналата част от терасата на блок №8 на ул."Хр.Г.Данов" ще предприеме Община Димитровград, съобщи кметът Иво Димов. Първоначалната идея бе да се наеме кран, с чиято помощ ще бъдат премахнати опасни части от останалите тераси, за да бъде предотвратен подобен инцидент в бъдеще.

По- късно стана ясно, че варианта с крана не е подходящ, тъй като 40-метровото съоръжение не е достатъчно високо.

Общината ще възложи на фирма да изработи конструктивен проект, с който да бъде укрепена терасата, коментира градоначалникът.

Според него, случката е неприятна, но показва в какво състояние са огромна част от панелните жилищни сгради в България.

По закон трябва да бъде издадено предписание на собствениците за извършване на ремонтни дейности. Ако не го направят доброволно, ние можем да извършим ремонта, но ще е за сметка на обитателите, добави градочаналникът.

Хубаво е, че стартира националната програма за саниране, при желание на собствениците те да обнонят жилищните си сгради, коментира още  Димов. Каза, че към момента 23 са подписаните договори за саниране на панелни блокове в Димитровград. Според него, в следващата година и половина ще се видят реалните резултати от тези дейности.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Общината ще възложи на фирма да изработи конструктивен проект, с който да бъде укрепена терасата, коментира градоначалникът
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини