От х:

Днес в x:

"Police kids” хвърли ръкавицата на престъпността

“Да вярвам в себе си и никога да не се предавам. Да не отминавам зов за помощ и да помагам на хора в беда”. Тези няколко изречения са вече заветни за 150 четвъртокласници от хасковското СОУ “В.Левски” и групи от училища в Свиленград и Любимец, които са са тринадесетия випуск, обучаван в хасковския филиал на Детска полицейска академия.

Децата се състезаваха и под напътствията и оценките от действащи полицаи показаха наученото по време на 10-месечния си курс.

През това време в ДПА младите курсанти се учиха какво е престъпление, какво означава “вина” и как се доказва тя. Участваха в “разследване” и със собствени сили заловиха и разпитаха “извършител на кражба”. Разбраха, че полицаите не само разкриват престъпления, но и се стремят да ги предотвратяват.

Основната задача на Академията е да утвърди ценностното отношение на децата към закона и законосъобразното поведение, да развие умението им да правят връзка между права и отговорности. Важна цел на преподавателите в Академията е децата да се научат да работят в екип, да се подкрепят, да се грижат за своята и на другите безопасност.

Проектът, реализиран съвместно с хасковското сдружение „Шанс и закрила“, е насочен към създаване и реализиране на модели за превенция на агресивно поведение, насилие и асоциални прояви на деца.

На финала на обучението сивсички млади курсанти получиха Дипломи за специални агенти и положиха клетвата на Академията.

На заключителното състезание четвъртокласниците от хасковското СОУ "В.Левски" със звучното име "Police kids” грабнаха призовото първо място с 54 точки.

haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини