От х:

Днес в x:

Оставиха в ареста стрелеца по тъщата, искал да убие жена си

42-годишният Димитър Николов Филипов, който простреля тъщата си и нейната сестра в Любимец, ще остане зад решетките с постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража”. Това реши днес хасковският Окръжен съд.

Обвинението срещу него е в опит за убийство, причиняване на телесна повреда, както и незаконно притежание на оръжие.

Опитът за убийство всъщност се отнася за съпругата му Валентина, с която от доста време били в обтегнати отношения. Жената дори го напуснала и се преместила при майка си, а при Димитър останали двете им дъщери, на 11 и на 16 години.

Пред съда днес Димитър отрече да е искал да убие съпругата си, нито пък тъщата. “Не съм искал да убивам никого. Исках само да ги сплаша. Тя /тъщата/ непрекъснато се месеше в нашите отношения”, каза пред съда Димитър.

Оказа се обаче, че са му връчвани полицейски предупредителни протоколи, има издадена и заповед за незабавна закрила за съпругата. Самите деца пък разказали, че баща им неведнъж се заканвал да убие майка им. Това мотивира съда да заключи, че има реална опасност той да извърши ново престъпление, ако бъде освободен от ареста.

След стрелбата по тъщата и лелята на 26 април, при която двете жени бяха ранени, Димитър е избягал с колата си е направил опит да се укрие. Опитал се е да скрие и ловната пушка, с която стрелял по жените.

Според прокурора Дарина Славова при доказването на престъпленията, в които е обвинен, Димитър е застрашен от дълга присъда – 15 години и повече.

Днешното определение на Окръжния съд подлежи на обжалване пред Апелативния в Пловдив в тридневен срок.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини