От х:

Днес в x:

Биячите към щерките на зам.-главния мюфтия: Не ви искаме

При влизане в един от хипермаркетите в София, в квартал „Свобода”, семейството на заместник-главния мюфтия Бирали Бирали – съпругата му и двете му дъщери, са нападнати на верска основа. По-голямата дъщеря е по-сериозно пострадала, като и двете сестри са отишли в болница след случилото се и имат медицински свидетелства, твърди говорителят на Главното мюфтийство Джелал Фаик. Момичетата обаче не са останали в лечебното заведение.

Нападателите са две млади момичета и млад мъж, които са ги обиждали в стил „не ви искаме в България” – защото са носели забрадки. Първоначално е имало обиди, но след това е имало физическа саморазправа, каза Фаик пред Нова телевизия. 

Говорителят на Главното мюфтийство е категоричен, че съпругата на Бирали Бирали е била със забрадка, не с никаб. Какво очаквате, след като един вицепремиер налита на баби на границата, възмутено риторично попита Фаик. От месеци наред Главно мюфтийство говори за сваляне на напрежението, подчерта той като видя мюфтийството като гарант да няма религиозна нетърпимост.

 

Източник: http://www.actualno.com

Коментари в сайта

Последни новини