От х:

Днес в x:

16 °C

Побъркахме и чужденците: Младеж се хвърли под гумите на камион

Шофьорът Райчо стои потресен пред камиона си който прегазил младия сириец

България се отразява зле и на гостите си. 23-годишен сириец, търсещ убежище у нас, скочил с плонж пред камиона на Райчо Николов в момента, в който мъжът приближавал кръговото кръстовище след моста, към центъра на Харманли. Опитният шофьор направил всичко възможно да спре, но нямал шанс да реагира на появилото се на два метра пред бронята му тяло. „Както си вървеше през тревичката изведнъж направи две крачки към пътя и плонжира като плувец. Точно пред гумите ми“, потресен разказваше Райчо, който карал дървен материал за харманлиец. Колкото и бърза да била реакцията му, предните гуми минали през тялото на сириеца. Младокът е с травма на гръдния кош, неустановен брой счупени ребра и вероятна перфорация на белия дроб. Минути след катастрофата бил транспортиран до болницата в Харманли, където полагат всички грижи за стабилизирането му и изследване на пораженията.

Сириецът дошъл в България скоро и тъкмо от отдел Миграция го водели за настаняване към Регистрационно приемателен център-Харманли. Покрай инцидента обаче няколко от бежанците се възползвали от ситуацията и духнали в неизвестна посока. В момента се издирват от полиция.  

На инцидента присъствали много очевидци, както пешеходци, така и други водачи. Те потвърдиха версията на Райчо за внезапността на действията на бежанеца. Очевидно те са били изненада и за другите придружаващи го бежанци, които не са направили нищо, за да го спрат. Една от групата е била леля на пострадалия младеж. Тя заявила, че племенникът й страдал от депресия, вероятно породена от войната, която бушува в Сирия. Нещата се били успокоили, след като напуснали родината си. Вероятно обаче стресът от преминаването на границата и сблъсъкът с чуждата реалност са предизвикали нова криза у младежа, за да извърши нелогичната си постъпка.

Г.Христов

Сириецът се засилил и плонжирал на пътя току пред бронята
Районът на кръговото бе отцепен от полиция
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини