От х:

Днес в x:

Рали "Варна" дава началото на националния рали шампионат

Тридесет и два екипажа са подали заявки за участие в първия кръг от националния рали шампионат – рали "Варна", което се възражда след близо 25 години пауза. 

Състезанието се открива тази вечер с церемониален старт пред един от символите на града – Катедралния храм "Свето Успение Богородично". Последното издание на ралито се е провело през 1990 г.

Рали "Варна" ще се състои от девет скоростни отсечки, които са разпределени в два състезателни дни и ще предложат сериозни предизвикателства на записалите се за участие екипажи.

Един от основните акценти в маршрута ще бъде близо трикилометровия участък на макадам, включен в трасето на скоростните етапи "Бялата вода" и "Аврен". Подобно решение се реализира за първи път от близо 20 години. В дните преди старта на надпреварата организаторите положиха сериозни усилия, за да подобрят състоянието на този пасаж и в момента той е в идеално състояние за предстоящата борба през уикенда.

Списъкът със заявките се оглавява от балканския рали шампион за 2013 г. Тодор Славов, който ще стартира в домашното си състезание с познатия автомобил "Рено Клио R3". За втора поредна година прави впечатление заявката на Йордан Атанасов и Димитър Спасов, които ще стартират с автомобил от категорията WRC. Двамата ще наемат от Чехия "Шкода Фабия WRC", като те ще бъдат и едни от основните фаворити за победата.

Апетит за добър резултат имат и Игнат Исаев/Милен Илиев(Октан Тийм, "Мицубиши Лансър Ево 9"), както и завръщащият се за домашното си състезание Искрен Маринов, който ще разчита на десетата еволиция на "Лансър Ево". Автомобилът ще бъде нает от Румъния и ще пристигне непосредствено преди старта на ралито.

Сред изненадите за феновете ще бъде автомобилът, който през далечната 1938 г. печели първото издание на варненското състезание. Това е БМВ 319, с което легендарния български състезател Димитър Соколов участва в много от най-престижните надпревари в Европа.

Състезанието ще има и нов супер-специален етап, който ще се проведе в неделя от 16.35 ч. по бул. "Васил Левски" и пътен възел "Почивка".

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини