От х:

Днес в x:

Григор Димитров излиза срещу Монфис в преследване на първи полуфинал в Монте Карло

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се изправя срещу винаги атрактивния, много непредвидим и доста неудобен Гаел Монфис в опит да достигне до третия си полуфинал в турнирите от сериите "Мастърс" и първи на червените кортове в Монте Карло. 

Двубоят е втори в програмата на централния корт и се очаква да започне след 13.30 часа. Преди това ще се изиграе срещата между Милош Раонич и Томаш Бердих, които стартират в 11.30 часа. 

Димитров показа признаци, че излиза от лошата форма, в която се намираше от началото на сезона. При това на смятаната за най-неудобна за него настилка и при тежък жребий. Той обаче се справи последователно с Фернандо Вердаско, Фабио Фонини и миналогодишния шампион Станислас Вавринка и едва за втори път през 2015 г. спечели три поредни мача. 

Гаел Монфис също постигна солидни победи - в три сета над Алекс Кузнецов, след два тайбрека срещу Александър Долгополов и над финалиста от 2014 г. Роджър Федерер с 6:4, 7:6. 

Днешната среща между българина и французина ще бъде четвърта помежду им. 28-годишният Монфис има две победи, като и двете са на US Open - със 7:5, 7:6 (6), 7:5 през 2014 г. и със 7:6 (4), 6:3, 6:4 през 2011 г.

23-годишният Димитров пък още няма спечелен сет срещу този съперник, тъй като се наложи на полуфиналите в Букурещ през миналата година след отказване на французина при 5:1.

"Ще бъде интересен мач. Винаги е интересно, когато Гаел е на корта. В същото време аз съм много щастлив и нямам търпение да изляза на корта. За първи път от доста време се чувствам така", коментира българският тенисист. 

Димитров ще играе за втори път на четвъртфиналите в Монте Карло. Първият беше през 2013 г., когато дебютира в турнира. Тогава той беше спрян от осемкратния шампион Рафаел Надал след 2:6, 6:2, 4:6. 

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини