От х:

Днес в x:

Костин: От България не са ме търсили за убийството на Анна

Герман Костин сам се свързал с Интерпол и руската прокуратура. Сн.: bTV

Руснакът Герман Костин, един от заподозрените за убийството на Анна и синът й Никита, твърди, че никой от България не го е търсил за разпит.

Трупът на русначето Никита беше намерен в куфар край софийското село Пасарел на 20 март, а тялото на 35-годишната му майка Анна Леонтиева бе открито разчленено край Приморско  на 2 март.

Костин гостува снощи в "Шоуто на Слави" чрез видео връзка по скайп и се опита да разясни каква е ролята му като заподозрян.

Костин съобщи, че в момента е при приятели в Грузия и не се крие от никого, цитира го "Стандарт".

По думите му никой не го е търсил от страна на българските служби, а самият той се е свързал с Интерпол и руската прокуратура, за да се осведоми какво става. От руска страна го уверили, че няма данни да се води разследване срещу него.

Той твърди, че се е свързал с няколко български вестника, но от там са му отговорили, че ако имат интерес, сами ще го потърсят.

Последното му идване в България е на 10 февруари, но той категорично отрича да има връзка със случая.

На въпрос какви са били отнощенията му с Леонтиева той каза:

"Моята жена е българка и Анна пристигна в България, за да лекува детето си. Това беше лятото. Пристигнах в София и там помогнах на г-жа Леонтиева да намери лекар за Никита. В Кипър й беше трудно да намери рускоговорящ лекар, а в България има. Когато са убили Анна и детето аз бях в Кипър. Физически не съм бил тук."

Костин обясни, че жена му е останала без работа, след огласяване на името му. Децата му били заплашени от изключване от училище.

„Настоявам името ми са се изчисти от цялата помия, която се изля върху мен. Пишат се гадости", добави още Костин.

Руснакът обясни, че има билет и пристига в България на 10 април. При нужда той има готовност да дойде и по-рано.

На въпрос на водещия дали е бил нападнат, Костин каза, че преди няколко дни е бил в Истанбул и наистина е имало нападение, но не даде повече подробности.

Преди дни стана ясно, че в МВР няма данни убитата край Приморско Анна Леонтиева да е дължала пари. Не се потвърждава и версията, че тя и 5-годишният Никита са били жертва на отвличане.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини