От х:

Днес в x:

Чистим Хасково от боклука не един, а пет дни

5 еднодневни акции за почистване ще има тази година в кампанията „Да изчистим България“. Това стана ясно на среща в областната администрация в Хасково по повод наближаващия старт на голямото пролетното чистене. По тази причина и мотото е променено – вместо „за един ден”, е „заедно”. Инициатор на кампанията е bTV, чийто мениджър „Социални проекти” Мария Лазарова бе в Хасково. На срещата при областния управител присъстваха представители на общини, на различни институции, ученици.

Двойно увеличаване на доброволците в областта миналата година в сравнение в предишната отчетоха на срещата. През 2014 г. в кампанията са се включили 11 137 души от областта, а през 2013-а – около 6000 души. 72 са фирмите и ведомствата, участвали в нея, училищата са 40, а НПО – 8. Почистени са 61 нерегламентирани сметища и почти всички маркирани места на картата – общо 88. Кампанията миналата година бе на 26 април, а специално да събира боклуци из града пристигна тогавашният заместник-министър на екоминистерството Чавдар Георгиев, сега депутат.  

Новото през 2015 г. е, че ще има 5 еднодневни акции за почистване, които ще обединяват и 2 международни инициативи – Да изчистим Европа /10 май/ и Да изчистим Дунав /27 юни/.

Датите на кампанията са следните – 10 май, когато ще се почистват градските зони, 17 май – крайградски зони за отдих и спорт, 31 май – детски площадки, 7 юни – природни паркове и защитени територии и 27 юни – водоеми и реки.

Haskovo.net

Тогавашният зам.-министър, сега депутат Чавдар Георгиев (с бялата тениска) събираше боклуци в Хасково на 26 април миналата година. До него, със синьото яке, е шефът на РИОСВ Димитър Илиев

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини