От х:

Днес в x:

Официално откриха сградата на Центъра за настаняване от семеен тип

Община Момчилград официално откри изградения през 2014 г. Център за настаняване от семеен тип. Финансирането на социалния дом се осъществява по Програмата за развитие на селските райони. Услугата е предоставена чрез проект по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", схема „Да не изоставим нито едно дете".

"Искам да благодаря на кмета на община Момчилград за осигурените прекрасни условия в Центъра за настаняване от семеен тип. Убедена съм, че в тук настанените деца ще получат топли грижи и любов“,  каза директорът на Регионална дирекция "Социално подпомагане" Нермин Мехмед.

Заместник-областният управител на Кърджали Селвие Ахмед пожела здраве и щастие на настанените девет деца, които ще живеят в този дом.

„Празникът е двоен днес, тъй като откриването на Центъра за настаняване от семеен тип съвпада с Благовещение - Денят на Благата Вест. Днес официално даваме началото на проект, който е значим за бъдещето на много наши деца. Страната ни трябва да обърне специално внимание към своите деца, които имат нужда от любов и грижи. Нека новият им дом да донесе всяка радост, която сърцето им желае“, заяви в словото си кметът на община Момчилград Акиф Акиф.

„Не всяко дете има възможност да бъде обградено с вниманието, обичта и грижите на родителите си. За да може едно дете да расте в среда, близка до семейната, са създадени социални услуги от резидентен тип, каквато е и нашата услуга“, съобщи ръководителят на Центъра Неджибе Емин.

Ръководителят на проекта Ваня Петрова уточни, че капацитетът на Центъра е за 12 деца плюс две с увреждания от общността в риск. В настоящия момент са настанени девет потребители на социалната услуга на възраст от 10 до 15-годишна възраст. Предстои да бъдат приети още пет деца.

По време на официалната церемония децата от Центъра за настаняване от семеен тип и самодейците от ОДК-Момчилград изпълниха богата програма.

Лентата на новата сграда бе прерязана от кмета на община Момчилград Акиф Акиф, председателя на Общинския съвет Сунай Хасан, зам.-областния управител Селвие Ахмед и директора на „Социално подпомагане“ Нермин Мехмед.

След откриването гостите разгледаха оборудваните помещения – всекидневна, спални помещения, кабинети за персонала .

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини