От х:

Днес в x:

11 °C

Правилни медии, правилни граждани

Избирателното допускане на правилни медии и отстраняването на неправилните при представянето на новия заместник-кмет на Хасково Димитър Тонев преди дни явно впечатли единствено... медиите. Съдейки по коментарите във форумите, аудиторията се съсредоточи главно в качествата и биографията на новия заместник-управник.

Жалко.

Защото отстраняването на една медия означава да откажеш на читателите и зрителите й достъп до информация. Допускането на правилни медии пък означава, че тези зрители и читатели трябва да се информират единствено от тях.

Смятам, че нормалната медия трябва да бъде критична към всяка власт. Всяка нормална медия е длъжна да застава на страната на обикновения човек и да защитава интересите му, най-често именно срещу властта.

Това е мое становище и не е ангажиращо за никого от колегите. Тук оценка могат да дадат единствено читателите и зрителите и никой друг. Най-малко пък властта.

Всъщност в подобни случаи всяка власт се демаскира. И в интерес на истината всяка власт би искала, а в повечето случаи го и постига, да разполага с удобни и приклякащи медии.  

В България това отдавна вече е факт.

През 2008 г. година международната организация „Репортери без граници” оцени свободата на словото в България на крайно незавидното 59 място, т.е. след страни като Албания, Зимбабве и Руанда. Докладът е въз основа на анализите, направени за предходната 2007 г.

За 2015 г. сме класирани на …102 място. В страните след нас няма свободен достъп до Интернет.

На всичко отгоре изглежда си го заслужаваме. Защото позорното изгонване на репортер на хасковска медия не впечатли особено хасковлии. Макар че разделянето на медиите на правилни и неправилни до голяма степен предопределя и разделянето на гражданите на правилни и неправилни. Правилните получават привилегии, някой и друг общински обект под наем, пост в администрацията. Неправилните пък чакат с години разрешение за строеж на ограда на лозето или пък го мотаят с месеци и години за някаква обикновена бележка от общината.

Докарали сме го дотам, че в България единствено децата и чужденците смятат, че животът трябва да бъде справедлив. Ние, хората на средна възраст, отдавна сме свикнали с мисълта, че това не е така. И подминаваме подобни случки, „ситни, дребни като камилчета”. Какво толкова...

Единственото успокояващо в случая е, че младостта не е възраст, а изкуство. Младостта е непримиримото чувство за справедливост.

Поздрави за всички млади хора в Хасково, независимо от възрастта им.

Тодор Кръшков     

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 02.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е силен за начинания, в които влагате творчество и желание за напредък. Ще се толерират градивни действия, насочени към семейството, другите и бъдещето. Обществената ви ангажираност също ще дава резултати, така че бъдете активни. Грижите за здравето ще имат видим ефект.
02 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви ползотворен ден, имате всички шансове да изпълните онова, което сте планирали. Имате известни колебания, но с подреждането на делата ви те ще отпаднат. Опитайте се да не пренебрегвате чувствата и желания на вашия партньор.
02 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Енергични и с желание, ще пристъпите към задачите си и ще ги приключите в срок. Интелигентното ви присъствие ще благоприятства атмосферата на работното място, нещо, за което ще получите похвала от шефа. До себе си имате някой, който заслужава повече внимание и това го разбирате много добре. Не проигравайте шансовете си там.
02 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Рак:Новости в личния ви живот и ярка делова изява.Щастието е на ваша страна .и макар,че не сте хазартен тип-може да рискувате.Заложете на 5.Успех.
02 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Всичко, продиктувано от разума днес ще ви носи удовлетворение. Близките ще споделят част от грижите ви и това ще увеличи шансовете ви. Имате предостатъчно време за да анализирате създалата се обстановка и да направите правилния избор. Изберете най-перспективната възможност.
02 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте с нещата, с които ви предстои да се занимавате. Бързо ще се освободите от съмненията си и ще напреднете, отхвърляйки голям обем работа. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване. Познати ще ви направят изгодно предложение за съвместно начинание.
02 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сред близките си ще можете да се отпуснете и разтоварите. Доброто ви финансово състояние за момента ви прави по-спокойни и уверени за близкото бъдеще. В дългосрочен план ще имате възможности за изяви, с които ще постигнете повече стабилност. Не се притеснявайте. Избягвайте да давате пари на заем.
02 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Най-добре ще е днес да бъдете у дома, в противен случай ви очакват изненади. За някои от вас денят ще бъде свързан и с доста работа. Не я отлагайте. Отхвърлете колкото се може повече от нея. Интелектуалните занимания ще се окажат ползотворни за вас днес.
02 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Започващите промени ще ви се отразят позитивно, въпреки, че в началото може да изживеете притеснения. Ще утвърдите постигнатото и ще продължите да се развивате в много посоки. Постоянството ви е гаранция за успех и носи желаните резултати. Има от какво да сте доволни.
02 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Похвално е желанието ви да сте полезни на хората, с които работите и на такова внимание ще се радвате и вие. Ще бъдете очаровани от някой, с когото ще станете по-близки и ще търсите общи пътища за изява. Успешни ще бъдат пътуванията ви, ако вземете под внимание всички подробност.
02 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете уважението си към отсрещната страна и вежливо изслушайте доводите им за едно или друго тяхно решение. Това ще привлече към вас благоразположението им, от което ще се възползвате на по-късен етап. Присъствието на човека, за когото мислите често ще ви донесе приятни вълнения.
02 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Определете приоритетите си и работете върху тях, не се разсейвайте. Впечатлявате с бързата си мисъл и аналитичните си способности. Ще имате успех с всичко, което днес бъде обект на вниманието ви. В личен план ще имате среща и тя ще сложи началото на ново сътрудничество. Не пренебрегвайте личните си предпочитания.
02 мар 2021
Последни новини