От х:

Днес в x:

Мъгла сецна пролетното събличане

Ще трябва да облича още

Мъгла и облаци ще пречат на гардероба ни да се сбогува с зимата. Вместо пролетно събличане днес хасковлии ще трябва да бъдат още с якета. Гъста мъгла и силно снижила се облачност ще попречат да достигнем обещаните за Централна и Източна България 18-19 градуса и ще се наложи да се задоволим само с 13-14.
В комбинацията с вятър, макар и югоизточен, времето няма да бъде за къс ръкав и пола. За съжаление.

Причината за този неприятен развой в очакванията за топло е в значителната облачност която се формира тази нощ. Тя бе от типа средна и висока, но призори е започнал процес по снижаване. Добрата новина е че облаците не са от типа купесто-дъждовни и няма да вали, но мрачният ден е гарантиран. Така ще останем далеч от бленуваните от 2001-ва температури от 28.5 °, макар в интерес на истината да сме още по далеч и от антирекордът за 25-ти март- минус 7.1° от 1943-та година.

При нас няма да вали, но това ще се случи на някои места в Централна и Западна България. Мъглата пък усложнява пътната обстановка на други места. Видимостта около профхода Шипка е едва 50 метра, тази около Владая-100. Дори по магистрала Люлин се стеле мъгла и пречи да се види по-далеч от 150 метра. На този фон хасковската е направо димка, като само по поречието на регите е по-затулено-до 100 метра.

Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното за месеца.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини