От х:

Днес в x:

След Пловдив и София „Евридика“ идва в Хасково

След театралните сцени на Пловдив и София, едно от най-зрелищните представления за този сезон в страната „Евридика в подземния свят” от Сара Рул, идва в Хасково.

Завесите в театър „Иван Димов“ се вдигат за постановката на Стайко Мурджев идния понеделник -23 март.

Уникален“ и „поразяващ въображението“. Тези определения са само част от оценката на театралната критика.

Евридика в подземния свят” е предложен и за тазгодишните награди „АСКЕЕР”, като прогнозите са, че ще счупи рекорд с броя на наградите в няколко категории.

Един от интересните факти около разработката на спектакъла е, че в него важна роля изиграват алпинист и акробатка. Бенита Примо, учила в Circomediа, Бристъл, разработва сценичната пластика и акробатичните сцени в спектакъла.

Навсякъде с театралния състав пък участва алпинист-катерачът майстор на спорта Овагин Кешисян. Той управлява в представлението акробатичен трапец. С него Луиза Григорова, която се превъплащава брилянтно в ролята на Евридика и партньорът й Петко Венелинов, Орфей, се спускат от 3 м.височина. Сцената със слизането в подземното царство на Хадес буквално оставя бездиханна публиката.

Истинска завеса от дъжд, мултимедия, авторска музика на възпитаника на ротердамската музикална академия Петър Дундаков с вокалистка и китарист на сцената допълват ефектните визуални картини в спектакъла.

А всичко това в едно изречение звучи така: „Евридика в подземния свят” е пътуване по пътя на страстта, прекосяване на реката за забравата Лета и припознаване на езика на необяснимата и вечна любов.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини