От х:

Днес в x:

ГЕРБ може да подкрепи хасковския кмет за местните избори

Вариантът бе лансиран от самия Бойко на националното съвещание на ГЕРБ

Премиерът Бойко Борисов забрани чистката на кадри и шефове в държавните служби по места, въпреки че много от тях не са от управляващата партия ГЕРБ и техните коалиционни партньори. Това заявил премиера по време на Националното съвещание на ГЕРБ в Пловдив, на което присъстват общинските кметове, народните представители и областните координатори, както и министрите от квотата на ГЕРБ, съобщават от пресцентъра на партията, цитирани от „Блиц”. Мотивите за това несвойствено „щадене” на другопартийците е в естеството на ГЕРБ-тя била различна от всички останали партии и шуробаджанащината им е чужда, заяви премиера.

Той бе категоричен, че министрите от неговата партия и коалиционните партньори не трябва да участват в предизборната кампания, само да работят. Що се отнася до местния вот тази година наесен, ГЕРБ ще застават зад коалиционните партньори, но само ако кандидатът на ГЕРБ не успее да се класира за балотаж. Примерът за коалиционен партньор случайно или не, бе даден с Реформаторския блок.


Което в Хасково може да породи интересна ситуация. Ако човекът на ГЕРБ/който и да е той/ не се класира за балотажа на местните избори, съгласно директивата Бойковите хора ще подкрепят хасковския кмет Георги Иванов, който е човек/или поне сина му/ на коалиционния партньор- Реформаторски блок.
„Логично е те да направят същото” допълва Бойко и продължава: Изборите ще бъдат едно голямо изпитание за коалицията, но трябва да покажем коалиционна култура...Но ние си имаме цел - да увеличим броя на кметовете и общинските ни съветници в страната“.

Според Борисов нито един от кметовете на ГЕРБ не се е огънал, продал или предал партията, благодарение на която са станали кметове. За което благодарността е за Цветанов, който бил втория човек в ГЕРБ след лидера.
Главният приоритет на ГЕРБ през този мандат била контрабандата. Десетилетия били източвани стотици милиони през енергетиката и горивата, но правителството сега ще бъде безкомпромисно. „Има много бизнесмени, които говорят хубави неща пред медиите, а същевременно дължат на държавата милиони левове данъци. Това не може да продължава“, подчерта министър-председателят.
„Ако от нещо ме е страх, това е етнически конфликт. Нито ме е страх от олигарсите, нито от престъпниците. Но истински ме е страх от етническо напрежение и етнически конфликт. Отношенията ни с ДПС са такива, каквито са и с БСП. Поддържаме нормален диалог с тях, за да работим и на национално, и на европейско ниво по приоритетите на България, например за Шенген. Никой няма да запомни Радан, Валери Симеонов или Каракачанов ако стане етнически конфликт. Тогава ще дойде Си Ен Ен и ще кажат „правителството на генерал Борисов го направи“, заяви още Бойко Борисов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини