От х:

Днес в x:

Хасково в боклука от понеделник, Титан се отказва от чистенето

Тази съдба очаква Хасково от понеделник

След 15 години в Хасково, фирма Титан хвърля бялата кърпа и се отказва от чистенето на града. Предизвестие за едностранно прекратяване на договора фирмата е изпратила на 16-ти февруари до общината. Срокът на предизвестието изтича на 16-ти март, след която дата в Хасково няма да има фирма която ще се занимава със сметоизвозването. Към момента общината няма определена друга фирма която ще я замести. Администрацията е обявила спешна обществена поръчка за намирането на нов изпълнител на дейността. Търгът обаче няма да става по Закона за обществените поръчки понеже процедурата гълта много време. Заради риск за здравето на хората, от общината ще търсят директно договаряне с новия изпълнител.

Титан прекратява договора си с общината точно 2 години преди неговото изтичане. Последният контракт бе сключен през 2012-та година и е валиден до 22.03.2017 г. От фирмата не пожелаха да уточнят дали дължат неустойки за едностранното прекратяване на договора. Мотивите за внезапното оттегляне са „финансови затруднения“ и по-специално наложен запор на сметките. Не се уточнява кой е поискал обезпечителната мярка.

Регионалният координатор на Титан Яна Маринова категорично оспори слуховете, че заради финансовите затруднения работниците на Титан стоят от месеци без заплати. „Закъсняването на трудовите възнаграждения е едва 10 дни. Толкова държавни фирми бавят с по месеци заплатите, че едва ли това с Титан е толкова фатално“ заяви по телефона дамата. Според нея дължимото ще бъде изплатено в най-кратки срокове.

Най-видната част от непосредствените последствия след приключване на договора в понеделник е, че Титан ще си вземе съдовете за смет. Само в Хасково фирмата притежава 1428 контейнери тип „бобър“, отделно кофите за смет. Остават общинските съдове за пепел, 700 броя, и 440 бетонни кошчета. До намирането на нова сметопочистваща фирма, те ще са единственото вместилище за боклука на Хасково.

Г.Христов

Титан се отказва. Спешно се търси нова почистваща фирма
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Pe
    PEPELANKA
    8 -10
    19:26, 11 мар 2015
    Abe balgari va6ia problem e bezpari4ieto kakvo tolkova ste se pritesnili za bokluka ima si ob6tina
Последни новини