От х:

Днес в x:

14 °C

Хасково в боклука от понеделник, Титан се отказва от чистенето

Тази съдба очаква Хасково от понеделник

След 15 години в Хасково, фирма Титан хвърля бялата кърпа и се отказва от чистенето на града. Предизвестие за едностранно прекратяване на договора фирмата е изпратила на 16-ти февруари до общината. Срокът на предизвестието изтича на 16-ти март, след която дата в Хасково няма да има фирма която ще се занимава със сметоизвозването. Към момента общината няма определена друга фирма която ще я замести. Администрацията е обявила спешна обществена поръчка за намирането на нов изпълнител на дейността. Търгът обаче няма да става по Закона за обществените поръчки понеже процедурата гълта много време. Заради риск за здравето на хората, от общината ще търсят директно договаряне с новия изпълнител.

Титан прекратява договора си с общината точно 2 години преди неговото изтичане. Последният контракт бе сключен през 2012-та година и е валиден до 22.03.2017 г. От фирмата не пожелаха да уточнят дали дължат неустойки за едностранното прекратяване на договора. Мотивите за внезапното оттегляне са „финансови затруднения“ и по-специално наложен запор на сметките. Не се уточнява кой е поискал обезпечителната мярка.

Регионалният координатор на Титан Яна Маринова категорично оспори слуховете, че заради финансовите затруднения работниците на Титан стоят от месеци без заплати. „Закъсняването на трудовите възнаграждения е едва 10 дни. Толкова държавни фирми бавят с по месеци заплатите, че едва ли това с Титан е толкова фатално“ заяви по телефона дамата. Според нея дължимото ще бъде изплатено в най-кратки срокове.

Най-видната част от непосредствените последствия след приключване на договора в понеделник е, че Титан ще си вземе съдовете за смет. Само в Хасково фирмата притежава 1428 контейнери тип „бобър“, отделно кофите за смет. Остават общинските съдове за пепел, 700 броя, и 440 бетонни кошчета. До намирането на нова сметопочистваща фирма, те ще са единственото вместилище за боклука на Хасково.

Г.Христов

Титан се отказва. Спешно се търси нова почистваща фирма
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Pe
  PEPELANKA
  8 -10
  19:26, 11 мар 2015
  Abe balgari va6ia problem e bezpari4ieto kakvo tolkova ste se pritesnili za bokluka ima si ob6tina

Хороскоп за 09.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Физическата ви и психическа форма се нуждаят от повече внимание. Погрижете се да си осигурите правилното лечение, от това ще зависи бързото ви възстановяване. С реални шансове сте да успеете в едно начинание, ако не бъдете прекомерно настоятелни и изберете подходящия момент, в който да се намесите или оттеглите.
09 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Старайте се на работното място, по работата ви ще съдят за вас и от нея ще зависи представянето ви.Избягвайте конфликтите, без да ги търсите могат да провалят добрите ви намерения. Не скъпете помощта си, бъдете добри и помогнете на онзи, който я търси. Ако сте на почивка ще се насладите на спокойствие и приятни изживявания.
09 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще разполагате със себе си и няма да ви влияят външни фактори. Ако усетите, че емоциите вземат връх, навреме ги овладейте. Съсредоточете се върху своите си неща, те могат да ви предпазят от разногласия с околните. Ще ви потърсят за мнение, отнасящо се за бизнес, пътуване или уреждане на битов въпрос.
09 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Имате доста свободно време днес, но имате желанието да го ополозотворите по най-добрия начин. Ще сте най-доволни ако успеете да свършите дребна работа по дома в първата част от деня, и след това се отдадете на по-приятни занимания. Приятел ще ви предложи неща, върху което доста ще се замислите. Няма да сбъркате ако приемете предложението му.
09 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Гъвкавото ви поведение ще ви спести главоболия и ще ви осигури желаните резултати. Трудностите, които някои от вас имат с партньора си, ще ги преодолеете и ще заздравите връзката си. Спокойно ще се посветите на нещата, които са ви приятни. Погрижете се за уюта на дома си, като внесете повече настроение и хумор.
09 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Пред вас днес стоят много предизвикателства, от които зависят по-нататъшните ви професионални проекти. Бъдете умерени и едновременно с това преценявайте добре какви възможности ви се предлагат в настоящия момент Преодолявате пречки от административен характер, което ви отваря доста врати. Възползвайте се от обстоятелството, че имате повече опит.
09 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Взаимоотношения с чужденци, обща работа или личен ангажимент ще ви направят активни и добри. Запазете доброто си настроение и заради влиянието, което имате сред околните. По отношение на постигане на изгодни договорености е необходимо да продължите усилията си в тази насока.
09 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Многото задължения вече ви отегчават, въпреки отговорното ви отношение към тях. Оставете настрана задачите, които могат да бъдат отложени и помислете за почивката си. Повече от притесненията ви ще се окажат напразни, създавате излишно шум с тях. Нещата ще приключат по-скоро и безболезнено за всички.
09 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не хабете нервите си излишно и ще си спестите немалко усилия. Колега ще ви предостави информация, от която бихте могли да се възползвате за в бъдеще. Успявате да подобрите отношенията си с близък приятел, с когото сте имали противоречия напоследък. Не бъдете прекалено уверени в собствената си правота.
09 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
09 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Приближавате се към отдавна преследвани резултати. Дългоочаквани приходи най-после компенсират времето и усилията ви напоследък. Бъдете внимателни в отношенията си с човек, който ще се опита да използва благоразположеността ви. Не се поддавайте на провокации и днес стеснете кръга си на общуване.
09 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Новостите в живота ви ще ви направят по-уравновесени и приветливи. Ще срещнете повече разбиране и съпричастност към идеите си, подходът ви ще се промени и ще подобрите отношението си към света, като цяло. Пилеенето на време и енергия не е по ваш вкус, ще съумеете да извлечете полза от добронамереното отношение на другите към вас самите.
09 мар 2021
Последни новини