От х:

Днес в x:

Досадно облачно и мокро, захладняване

Мокротия до шия ще дебне хората на открито

Облачно и мокро ще бъде времето на 5-ти март. Денят ще започне с гъста пелена от облаци, но поне до обед ще бъде сухо и почти тихо. Дъждът обаче ще се „пече” и в крайна сметка ще започне да се излива на пресекулки в следобедните часове. Няма да става дума за порои, по скоро за досадно пръскане и спиране и после отново кратко преваляване. Макар падналите количества да се очаква да бъдат скромни, те ще са напълно достатъчни да намокрят до кости заварените на улицата минувачи. Картината ще бъде доста по различна дори и от съседните области в Централна България, където се очакват обилни валежи. В Северозапада на страната пък дъжда ще обръща в сняг. В Хасково ще бъде порядъчно топло за такива екстремни обрати. Тук денят започна на 5 градуса и ще продължи на 10-11°.
Ще е забележимо по-хладно от вчера но все пак достатъчно топло като за пролетни дрехи и така ще се задържи през целия ден.

През годините 5-ти март далеч не е бил толкова надежден и е предлагал крайни атмосферни състояния, повече от много други дни в годината. През далечната 1913-та година въпреки пролетния си характер, март е сервирал убийствено зимни температури-минус 17.6°. От друга страна, съвсем в началото на 21-ви век, времето на тази дата е сервирало почти летните 22 градуса. Днес югоизточния вятър ще ни пази от сериозни температурни обрати. Атмосферното налягане ще се понижава. Ще е по-ниско от средното за март.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини