От х:

Днес в x:

Фолклор, свирки и песни на сесия при обсъждането на миналогодишния бюджет на Кърджали

ДПС подкрепи отчета

Двадесет пъти са били блокирани сметките на община Кърджали, заради просрочени задължения през изтеклата 2014 г. Сумата от борчове надвишава собствените приходи на бюджета през миналата година. Задълженията са 13,5 млн.лева, а събраното от налози и приватизация е 13 млн.лева. Това стана ясно от изказване на общинският съветник от ГЕРБ Огнян Иванов на днешната сесия на местния парламент при приемането на отчета на Бюджет 2014 г. Иванов ,каза,че само за лихви, такси на съдии изпълнители и адвокати общината е похарчила 1,7 млн..лева. Народният фолклор сочи,че кметът е дал 1,7 млн. лева за вертикална планировка и паркоместа до Пентагона, като е подпомогнал неправомерно частен инвеститор, заяви още Иванов.

Казаното от Иванов е вярно и стряскащо, подкрепи го председателят на групата съветници на БСП Милан Миланов. Той обаче похвали градоначалника Хасан Азис за социалната политика и за това , че не е повишил налозите. Успех имало и в събирането на недобори от фирми и граждани. Миланов даде висока оценка на звеното,работещо по проекти,което е привлякло значителен финансов ресурс.Време е да надуем свирките,пошегува се Миланов.Съветник добави,че колегите му могат и да попеят.

Елван Гюркаш от ДПС посочи,че още при приемане на Бюджет 2014 г. е било заложено социална политика, ниски налози и привличане на евросредства, което е изпълнено.Това означава,че бюджетът е изпълнен,подчерта Гюркаш.

Градоначалникът определи Огнян Иванов като фолклорист ,който се люшка между политическото ляво и политическото дясно. Той каза, че заложеният в началото на годината бюджет е бил 36 млн.лева,като в края с привлеченото държавно финансиране и евросредства е достигнал 92 млн.лева, което представлява ръст от 300 процента. Годината бе успешна за инвестиционната програма , която бе една трета от план-сметката посочи още градоначалника. Той определи Бюджет 2014 г. като бюджет на растежа.

Отчетът бе приет с гласовете на ДПС.БСП се въздържаха.ГЕРБ гласуваха против.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини