От х:

Днес в x:

5 °C

КАТ-Хасково разпънат между 3 камери и два микрофона

Курсистка от ДПА показва камерата, която ще следи полицаите вътре в колата

Хасковските катаджии ще бъдат дебнати от 3 камери и два микрофона, които ще записват нон стоп, да не би случайно да си поискат подкуп или да склонят, ако им се предложи. Контролът за почтеност е поставен на три коли и засяга 6-ма патрулиращи полицаи. Двата екипа ще дебнат по АМ Марица, като на теория трябва да контролират участъка от Пловдивско до Капитан Андреево. На практика обаче засега ще патрулират само от Харманли до границата, защото само този участък на аутобана е готов.

Една ще е колата за редови катаджии. Тя обаче ще има сложната задача да покрива Хасково, но също така Минерални бани и Стамболово.

Камерите наистина гарантират окончателно изваждане от служба на легендарната катаджийска реплика „Ся кво правим“. Кажат ли нещо такова, то се записва на микрофона, който всеки патрулиращ носи закрепен за ревера си. Записът се получава добре и дори ченгето да се отдалечи на 100 метра от патрулката. В случай, че нещата тръгнат да стават „без думи“, се намесват камерите. Те имат перфектен обхват на десетки метри отпред и отзад на автомобила. Чак лунички не могат да хващат, но гарантирано ще засекат банкнота, портфейл или някакво друго съмнително движение. Записът влиза в базата данни на полицията, където години наред ще стои готов за употреба. Наистина, няма кой ежедневно да превърта записите, към тях ще се посяга само ако има някакво оплакване, че проверката е минала не както трябва.

До известна степен камерите са защита и за полицаите. При административно-наказателната дейност често възниква оспорване от страна на глобения за нещо по акта. Преди няколко години пък по адрес на честния полицай Андон Димитров от Минерални бани тръгна слух, че топял шофьори, като им подхвърлял банкноти, за които после твърдял, че са опит за подкуп. Сега видеозаписът категорично ще разрешава подобни спорове. Не съвсем желаната последица е, че в едно скучно дежурство ченгетата няма да могат да си почешат езика за сметка на шефа или да одумат някоя готина колежка. Всичко се архивира, а двете категории са доказано злопаметни.

Засега патрулките с камерите само се разтъпкаха, колкото да направят демонстрация пред възпитаниците на Детска полицейска академия. За просвещаването на малчуганите все пак бяха спрени няколко коли, колкото да се демонстрира какво включва една рутинна проверка. Характерно за Хасково - още третата кола бе в нарушение. Водачът й шофирал без да сложи предпазен колан. Горе долу такъв е процентът на глобените и в масовите акции на полицията срещу недобросъвестни шофьори в града и областта.

Г. Христов

Други две, на предното/вляво от огледалото за обратно виждане/ и задно панорамно стъкло ще следят за случващото се отвън

 

Патрулката демонстрира пред децата малко истинска полицейска работа
Още третия шофьор изгърмя с акт, в случая за непоставен колан
Най-радостни от акцията бяха децата от Детска полицейска академия и техните учителки

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Прилагайки знанията и опита си, успешно ще се включите в изпълнението на професионална или друга задача, с която ще подобрите финансите си. Други ще споделят времето си с приятели в общи занимания или развлечения. Преди да поемете ангажимент към други хора, помислете, защото може да се окаже по-трудно за изпълнение, отколкото предполагате.
25 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Каквито и предложения да получите днес, свързани ли са с нерви и напрежение, подминете ги смело. Погрижете се за вътреш-ната си хармония и спокойствие и си осигурете пълна почивка в семейството. Заниманията на открито - туризъм, плуване или игра с децата са все неща, от които се нуждаете, и които ще ви тони-зират. Вечерта очаквайте гости от далече.
25 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днешният ден е твърде специален за вас, тъй като ще видите плановете си за страхотно прекарване на нощта осъществени. Вие мислите освен за собственото си прекарване и за настроението на другите, но в това отношение едва ли ще има за какво да се притеснявате.
25 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще задълбочите връзката си с човек, с когото ви свързват не само бизнес-отношения, но и приятелски чувства. Това ви помага пълноценно да се развивате, спокойни и съсредоточени. Във възможностите ви е заедно да постигнете всичко, което намирате за полезно и необходимо. Размяна на гостувания с приятели или роднини.
25 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Използвайте пълноценно днешния ден. Ще придвижите напред делата си и ще подготвите условията за бъдещи бизнес-сделки. Периодът е силен и за личните ви изяви. Творците ще се радват на добра оценка от публиката и критиката. С изкуството си ще доставите наслада в душите на много хора.
25 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Няма да ви липсват емоции, които могат и да променят плановете ви за бъдещето. Анализирайте даденостите и ако сте убедени в правотата на мислите си, не се колебайте да действате. Бъдете по-решителни и ще успеете. Очертава се пътуване, което ще ви направи по-романтични и отпочинали.
25 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
25 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Напълно наясно сте с целите и възможностите си и това ви прави много по-устойчиви в сравнение в конкурентите ви. Не предприемате излишни рискове, като предпочитате да работите бавно и сигурно. Едва ли някой ще успее да ви изненада с нещо, вие просто изпреварвате чуждите идеи. В личен план запознанството с магнетична личност силно ще ви развълнува.
25 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Прекарвате този ден извън дома си в срещи с различни хора. Общуването е начин на живот за вас и вие едва ли сте в състояние да прекарате много време сами. В личен план се радвате на подчертания интерес на забележителна личност към вас. Добре ще е ако се възползвате от добрите шансове, които имате. Приятел ще ви помоли за услуга, не му отказвайте.
25 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Чувствате се добре и с интерес ще приемете предизвикателствата на деня. Заемете се с личните си дела и денят ви ще бъде ползотворен. Не се притеснявайте да бъдете искрени с ваши близки. Имате за разрешаване домашни проблеми. Децата ще ви поискат съвет и помощ. Изслушайте ги внимателно. Можете да бъдете наистина близки с тях.
25 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Няма да ви е скучно, ще има върху какво да мислите и какво да правите. Много от вас ще се отдадат на професионалните си ангажименти, но и домът ще им наложи изискванията си. Ще ви вълнува интимната страна на живота ви и ще проявите силен интерес към някой, който ви се харесва.
25 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С желание и интерес ще се посветите на работата си, очаквайки добри развития. И не грешите, предстоят развръзки, които ще ги ускорят. Избягвайте да спорите и проявете търпимост към мнения, несъвпадащи с вашите. В следобедните часове ще общувате с хора, чиито желания съвпадат с вашите.
25 фев 2021
Последни новини