От х:

Днес в x:

11 °C

Честитиха клиент и барман с по 300 лв за тютюнопушене

Въпреки че заведенията не слагат пепелници, пушенето продължава в купички за фъстъци

Хасковлия изпи най-скъпото кафе в живота си, след като се оказа, че то ще му струва 300 лв. На толкова може да възлезе актът, който му е наложила Никотиновата полиция при внезапна проверка в питейно заведение в областния град, извършена в края на миналата седмица. Както се полага, пред човека нямало сервиран пепелник, само празна купичка за фъстъци. Номерът можело и да мине, ако в нея нямало пепел, а цигарата димяла в ръцете на клиента. Липсата на пепелник обаче обикновено оневинява баровете. Оправданието им е, че те не осигуряват условие за пушене, но няма да започнат да се бият с нахален клиент, който въпреки наличните надписи, забраняващи пушенето, все пак реши да запали.

Оправданието обаче не сработило в друго хасковско кръчме. Там усетилите се клиенти светкавично загасили цигарите и въпреки димящите угарки пред тях, си измили ръцете, че не са техни. За сметка на това го отнесъл барманът, който бил натоварен с функциите на управител. За това, че разрешил /не предприел мерки да спре/ няколкото пушачи, момчето е било „треснато“ също с 300 лв.

Това са поредните актове на Никотиновата полиция от началото на тази година. По принцип зимата е жътва за хората на д-р Александров от РЗИ, защото клиентите на заведенията са на закрито, където пушенето е абсолютно забранено. Акциите на инспекторите продължават понякога до 12 часа в полунощ, като екипите често са придружавани от полиция.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Nq
  nqkoi
  3 0
  10:08, 24 фев 2015
  Samo dve zavedeniq,podigravate li se s horata.

Хороскоп за 02.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е силен за начинания, в които влагате творчество и желание за напредък. Ще се толерират градивни действия, насочени към семейството, другите и бъдещето. Обществената ви ангажираност също ще дава резултати, така че бъдете активни. Грижите за здравето ще имат видим ефект.
02 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви ползотворен ден, имате всички шансове да изпълните онова, което сте планирали. Имате известни колебания, но с подреждането на делата ви те ще отпаднат. Опитайте се да не пренебрегвате чувствата и желания на вашия партньор.
02 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Енергични и с желание, ще пристъпите към задачите си и ще ги приключите в срок. Интелигентното ви присъствие ще благоприятства атмосферата на работното място, нещо, за което ще получите похвала от шефа. До себе си имате някой, който заслужава повече внимание и това го разбирате много добре. Не проигравайте шансовете си там.
02 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Рак:Новости в личния ви живот и ярка делова изява.Щастието е на ваша страна .и макар,че не сте хазартен тип-може да рискувате.Заложете на 5.Успех.
02 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Всичко, продиктувано от разума днес ще ви носи удовлетворение. Близките ще споделят част от грижите ви и това ще увеличи шансовете ви. Имате предостатъчно време за да анализирате създалата се обстановка и да направите правилния избор. Изберете най-перспективната възможност.
02 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте с нещата, с които ви предстои да се занимавате. Бързо ще се освободите от съмненията си и ще напреднете, отхвърляйки голям обем работа. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване. Познати ще ви направят изгодно предложение за съвместно начинание.
02 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сред близките си ще можете да се отпуснете и разтоварите. Доброто ви финансово състояние за момента ви прави по-спокойни и уверени за близкото бъдеще. В дългосрочен план ще имате възможности за изяви, с които ще постигнете повече стабилност. Не се притеснявайте. Избягвайте да давате пари на заем.
02 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Най-добре ще е днес да бъдете у дома, в противен случай ви очакват изненади. За някои от вас денят ще бъде свързан и с доста работа. Не я отлагайте. Отхвърлете колкото се може повече от нея. Интелектуалните занимания ще се окажат ползотворни за вас днес.
02 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Започващите промени ще ви се отразят позитивно, въпреки, че в началото може да изживеете притеснения. Ще утвърдите постигнатото и ще продължите да се развивате в много посоки. Постоянството ви е гаранция за успех и носи желаните резултати. Има от какво да сте доволни.
02 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Похвално е желанието ви да сте полезни на хората, с които работите и на такова внимание ще се радвате и вие. Ще бъдете очаровани от някой, с когото ще станете по-близки и ще търсите общи пътища за изява. Успешни ще бъдат пътуванията ви, ако вземете под внимание всички подробност.
02 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете уважението си към отсрещната страна и вежливо изслушайте доводите им за едно или друго тяхно решение. Това ще привлече към вас благоразположението им, от което ще се възползвате на по-късен етап. Присъствието на човека, за когото мислите често ще ви донесе приятни вълнения.
02 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Определете приоритетите си и работете върху тях, не се разсейвайте. Впечатлявате с бързата си мисъл и аналитичните си способности. Ще имате успех с всичко, което днес бъде обект на вниманието ви. В личен план ще имате среща и тя ще сложи началото на ново сътрудничество. Не пренебрегвайте личните си предпочитания.
02 мар 2021
Последни новини