От х:

Днес в x:

Честитиха клиент и барман с по 300 лв за тютюнопушене

Въпреки че заведенията не слагат пепелници, пушенето продължава в купички за фъстъци

Хасковлия изпи най-скъпото кафе в живота си, след като се оказа, че то ще му струва 300 лв. На толкова може да възлезе актът, който му е наложила Никотиновата полиция при внезапна проверка в питейно заведение в областния град, извършена в края на миналата седмица. Както се полага, пред човека нямало сервиран пепелник, само празна купичка за фъстъци. Номерът можело и да мине, ако в нея нямало пепел, а цигарата димяла в ръцете на клиента. Липсата на пепелник обаче обикновено оневинява баровете. Оправданието им е, че те не осигуряват условие за пушене, но няма да започнат да се бият с нахален клиент, който въпреки наличните надписи, забраняващи пушенето, все пак реши да запали.

Оправданието обаче не сработило в друго хасковско кръчме. Там усетилите се клиенти светкавично загасили цигарите и въпреки димящите угарки пред тях, си измили ръцете, че не са техни. За сметка на това го отнесъл барманът, който бил натоварен с функциите на управител. За това, че разрешил /не предприел мерки да спре/ няколкото пушачи, момчето е било „треснато“ също с 300 лв.

Това са поредните актове на Никотиновата полиция от началото на тази година. По принцип зимата е жътва за хората на д-р Александров от РЗИ, защото клиентите на заведенията са на закрито, където пушенето е абсолютно забранено. Акциите на инспекторите продължават понякога до 12 часа в полунощ, като екипите често са придружавани от полиция.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Nq
    nqkoi
    3 0
    10:08, 24 фев 2015
    Samo dve zavedeniq,podigravate li se s horata.
Последни новини